«Καμπανάκι» Dimon: Δεν αποκλείει μια ύφεση στις ΗΠΑ – Τι είπε για τα επιτόκια

«Καμπανάκι» Dimon: Δεν αποκλείει μια ύφεση στις ΗΠΑ – Τι είπε για τα επιτόκια
JPMorgan Chase Chairman and CEO Jamie Dimon testifies during a Wall Street oversight hearing by the Senate Banking, Housing, and Urban Affairs committee on Capitol Hill in Washington, DC, December 6, 2023. Large US banks railed against new proposed capital requirements at a congressional hearing on Wednesday, joining Senate Republicans in casting the measures as crimping loans to everyday Americans. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Παρόλο που η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή αυτή τη στιγμή, ο κίνδυνος της ύφεσης παραμένει, τόνισε ο CEO της JP Morgan.

Ο Jamie Dimon σε δηλώσεις του δεν απέκλεισε την πιθανότητα μιας αμερικανικής ύφεσης.

Παράλληλα, ο CEO της JP Morgan, εκτίμησε ότι η Federal Reserve θα πρέπει να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια.

«Ο κόσμος υπολογίζει τις πιθανότητας της ομαλής προσγείωσης γύρω στο 70-80%», τόνισε μιλώντας στο συνέδριο Australian Financial Review Business Summit, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Εγώ πιστεύω ότι οι πιθανότητες μιας ομαλής προσγείωσης για τα επόμενα 1-2 χρόνια είναι οι μισές από αυτό. Το χειρότερο πιθανό σενάριο θα ήταν ο στασιμοπληθωρισμός».

Οι οικονομικοί δείκτες, σύμφωνα με τον Dimon, εμφανίζουν μία στρέβλωση εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μην τους παίρνει τοις μετρητοίς. Για αυτό και η Fed θα πρέπει να περιμένει να έχει περισσότερη σαφήνεια πριν να αποφασίσει την μείωση των επιτοκίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορούν πάντα να μειώσουν γρήγορα και δραματικά. Η αξιοπιστία τους είναι αυτή που κάπως διακυβεύεται εδώ», είπε. «Η ανεργία στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή, οι μισθοί εξακολουθούν να αυξάνονται».

Παρόλο που η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή αυτή τη στιγμή, ο κίνδυνος της ύφεσης παραμένει, τόνισε ο CEO της JP Morgan.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Dimon παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει τον νικητή ανάμεσα στον Joe Biden και τον Donald Trump. «Έχουμε δύο άνδρες: Είναι και οι δύο κάπως μεγάλοι, κανείς τους δεν πρέπει να αρρωστήσει. Είναι αγχωτικό. Θα είναι ένα τσίρκο», είπε για τις εκλογές. Μάλιστα, περιέγραψε τον Trump σαν μια «εκπληκτική πολιτική προσωπικότητα», αλλά πρόσθεσε ότι είναι απρόβλεπτος.

«Ελπίζω ο Trump να είναι πολύ πιο προσεκτικός, λογικός, σταθερός όταν μιλά για την εξωτερική πολιτική και το πώς θέλει να την χειριστεί», σημείωσε ο τραπεζίτης, ο οποίος είχε εκφράσει τη στήριξή του στην Nikki Haley.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: