Και δισεκατομμυριούχος και «μεγάλος καλλιτέχνης»!

Και δισεκατομμυριούχος και «μεγάλος καλλιτέχνης»!

Ο συνιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα κάνει το ντεμπούτο του ως ζωγράφος, και το πρώτο του έργο πουλήθηκε σε μια δημοπρασία για 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο συνιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα ζωγράφισε το έργο «Παράδεισος», λάδι σε στρογγυλό καμβά, που αναπαριστά τη Γη. Συν-δημιουργός του έργου είναι ο φίλος του Ζενγκ Φανζί, ένας πολύ γνωστός Κινέζος καλλιτέχνης.

Οι δυο τους κάλυψαν τον πίνακα με χρώμα, προτού χρησιμοποιήσουν ειδικά μαχαίρια για να σκαλίσουν την επιφάνεια.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που ζωγράφισα, και είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να το κάνω μαζί με τον Φανζί» έγραψε ο Μα στην κατάλογο της δημοπρασίας. «Μαζί δημιουργήσαμε μια γη – για την προστασία της γης, των ωκεανών, του αέρα, του νερού».

Το έργο πωλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s την Κυριακή για περίπου 5,4 εκατομμύρια δολάρια – 17 φορές περισσότερο απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμήσει ο οίκος δημοπρασιών. Αγοραστής είναι ο Κινέζος επιχειρηματίας Κιαν Φενγκλέι.

Ένα μέρος από τα χρήματα θα πάνε στο Paradise International Foundation, μια μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση που υποστηρίζεται από τον Μα κι άλλους Κινέζους επιχειρηματίες.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μα έχει αρχίσει να εμπλέκεται σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Πέρυσι, ίδρυσε ένα καταπίστευμα πολλών δισεκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών, ιατρικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σκοπών στην Κίνα.

Ο πίνακας των Ζενγκ και Μα εντάχθηκε στον κατάλογο της δημοπρασίας στα πλαίσια μιας ευρύτερης συλλογής μοντέρνας και σύγχρονης ασιατικής τέχνης. Τα συνολικά έσοδα από την πώληση των έργων της δημοπρασίας άγγιξαν τα 77 εκατομμύρια δολάρια.