Κέρδη για 11ο συνεχή μήνα ανακοίνωσε η Deutsche Bank, αλλά και περικοπές

Κέρδη για 11ο συνεχή μήνα ανακοίνωσε η Deutsche Bank, αλλά και περικοπές
epa08315593 An exterior view of the Deutsche Bank at the popular Koenigsallee in Duesseldorf, Germany, 23 March 2020. Deutsche Bank temporarily closes around 200 branches for their customers from Tuesday 24 March 2020 due to the corona pandemic. According to the disease control centre of the Robert Koch Institute, the number of coronavirus COVID-19 cases in Germany has exceeded the 26,000 mark on Monday noon 23 March 2020. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα κέρδη της Deutsche Bank διαμορφώθηκαν πάνω από την εκτίμηση των 864,54 εκατ. ευρώ 

Κέρδη ύψους 1,158 δισ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε την Πέμπτη 27 Απριλίου η Deutsche Bank, παρά το ότι την πήραν τα σκάγια των μετασεισμών που προκάλεσε η τραπεζική κρίση.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν πάνω από την εκτίμηση των 864,54 εκατ. ευρώ σε δημοσκόπηση μεταξύ αναλυτών από το Reuters, και πάνω από τα 1,06 δισ. ευρώ που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του 2022.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται έτσι για το 11ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών για την γερμανική τράπεζα μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019 με στόχο τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της κερδοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αποδεικνύουν τη σημασία της στρατηγικής μας και δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη ή την υπέρβαση των στόχων μας για το 2025» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing σύμφωνα με το CNBC. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας μέσω μιας σειράς μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα: αυξάνοντας τις φιλοδοξίες μας για λειτουργική αποδοτικότητα, να στηρίξουμε τις διανομές στους μετόχους και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για να ξεπεράσουμε τους στόχους αύξησης των εσόδων μας»  πρόσθεσε.

Περικοπές

Ωστόσο, σημειώνεται πως η τράπεζα ανέφερε πως θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας για το προσωπικό που δεν έρχεται σε επαφή με τους πελάτες και ανέφερε ότι τα έσοδα της επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Στο μεταξύ, τα έσοδα ανήλθαν σε 7,7 δισ. ευρώ, από 7,33 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022. «Η τράπεζα εφαρμόζει επί του παρόντος πρόσθετα μέτρα αποδοτικότητας σε όλο το front office (τμήμα διαπραγμάτευσης) και τις υποδομές», αναφέρεται στην έκθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: