Κέρδη – ρεκόρ για τη Lenovo

Κέρδη – ρεκόρ για τη Lenovo

Στα 10,8 δισ. δολάρια ο τζίρος του κινεζικού τεχνολογικού «γίγαντα» το τρίτο τρίμηνο του 2013, με τα κέρδη της εταιρείας να ξεπερνούν όλες τις προβλέψεις.

Θεαματικά κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της η Lenovo στο τρίτο τρίμηνο του 2013. Η κινεζική εταιρεία που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη νούμερο ένα κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, είδε τις πωλήσεις σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και tablets να αυξάνονται -ειδικά στις αναπτυσσόμενες αγορές- με αποτέλεσμα τα κέρδη της να ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 15% -κυρίως χάρη στις πωλήσεις στην Κίνα- φτάνοντας το ποσό-ρεκόρ των 10,8 δισ. δολαρίων, με τα κέρδη του κινεζικού τεχνολογικού «γίγαντα» να σημειώνουν αύξηση 30%, φτάνοντας τα 265 εκατ. δολάρια.

Η εταιρεία πάντως προειδοποίησε σήμερα πως τα επόμενα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει θα είναι αρνητικά επηρεασμένα από τις πρόσφατες εξαγορές των servers της IBM και της Motorola Mobility, για τις οποίες η Lenovo ξόδεψε περισσότερα από 5 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: «Στόχος μας να ξεπεράσουμε Apple και Samsung»