Το Kickstarter άνοιξε για όλους

Το Kickstarter άνοιξε για όλους

Η διασημότερη πλατφόρμα crowdfunding επιτρέπει πλέον στις σελίδες της σχεδόν οτιδήποτε. Από καλλυντικά μέχρι ιατρικά προϊόντα.

Μέχρι σήμερα το Kickstarter απαγόρευε εντελώς στις σελίδες του αιτήσεις χρηματοδότησης για καλλυντικά, οπτικά, συσκευές ηλεκτρονικής παρακολούθησης καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με ιατρικές εφαρμογές και συστήματα ασφαλείας.

Πλέον, οι κανόνες τους χαλάρωσαν εντυπωσιακά, κι από εδώ και στο εξής θα δέχεται projects που δεν θα χρειάζεται καν να αξιολογηθούν από το προσωπικό του τα οποία θα γίνονται launch αυτόματα απευθείας από τον ενδιαφερόμενο (ωστόσο παραμένει η απαγόρευση σε οτιδήποτε έχει σχέση με όπλα, πορνογραφία και πολιτική χρηματοδότηση).

Η κίνηση ερμηνεύεται ως προσπάθεια της φίρμας να ακολουθήσει τους ανταγωνιστές της (Indiegogo, GoGetFunding κ.ά.) που επιτρέπουν σχεδόν οτιδήποτε νόμιμο, αλλά ήδη οι πρώτες αναλύσεις επισημαίνουν τον κίνδυνο το Kickstarter -που είναι διάσημο για το «κόσκινο» που περνάει τα projects προτού τα δεχθεί- να χάσει το υψηλό επίπεδο ποιότητας που έχει καταφέρει να αποκτήσει τόσα χρόνια.

Το Kickstarter δημιουργήθηκε το 2009 ως πλατφόρμα όπου ιδέες για νέα προϊόντα -συνήθως τεχνολογικά- παρουσιάζονται στο κοινό ζητώντας χρηματοδότηση, ακόμα και λίγα δολάρια από τον καθένα. Πάνω από $1 δισ. έχουν διατεθεί μέσω των σελίδων του με το site να κρατά το 5% των επιβεβαιωμένων χρηματοδοτήσεων.

Διαβάστε ακόμη:

Kickstarter: «Έσπασε» το όριο του 1 δισ. δολαρίων 

«Θύμα» επίθεσης χάκερ το Kickstarter

Οι εκατομμυριούχοι του Kickstarter