«Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις»

«Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις»
O υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης (Κ) μιλάει ενώ παρακολουθούν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας (Δ) και ο συντονιστής της συζήτησης δημοσιογράφος Φοίβος Καρζής (Α) που βρίσκονται στο πάνελ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Νέο περιβάλλον Νέες λύσεις» που οργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η PwC, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, προειδοποιεί για το πάγωμα των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς σοβαρές επιχειρήσεις, χωρίς έσοδα για το κράτος και χωρίς πραγματική οικονομία», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας σε εκδήλωση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για τη μείωση της φοροδιαφυγής και της υπερφορολόγησης.

«Αρκετές επιχειρήσεις έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και όσες σκέφτονταν να επενδύσουν, έχουν παγώσει τα σχέδιά τους», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να περάσει σε τροχιά ανάπτυξης το β’ εξάμηνο του 2016. Στην κατεύθυνση αυτή, πρότεινε μείωση του μη μισθολογικού κόστους, άρση αντικινήτρων και ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξουν επενδύσεις.

Παράλληλα, πρότεινε μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις νέες επενδύσεις, διατήρηση του φορολογικού πιστοποιητικού και δημιουργία φορέα που θα συγκεντρώσει εθνικά και κοινοτικά κονδύλια για επενδυτικές ενισχύσεις.