Κινεζική επένδυση «μαμούθ» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κινεζική επένδυση «μαμούθ» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το ποσό των 16 δισ. δολαρίων προτίθεται να διαθέσει η κινεζική κυβέρνηση για να ενθαρρύνει την υιοθέτηση καθαρότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Κίνα φαίνεται ότι δεν αστειεύεται σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε επενδύσεις ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κατασκευάσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη χώρα, ελπίζοντας να ενθαρρύνει τη ζήτηση για καθαρά οχήματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πολιτική δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως και οι λεπτομέρειες γύρω από το εύρος και τη συμβατότητα της φόρτισης με μάρκες όπως η Tesla παραμένουν άγνωστες.

Το δίκτυο σταθμών φόρτισης θα προστεθεί σε άλλες πρωτοβουλίες της κινεζικής κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται από τοπικές εταιρείες όπως η BYD και η Kandi Technologies. Κρατικές υπηρεσίες ενθαρρύνονται να αγοράζουν τέτοια οχήματα για επίσημες χρήσεις, ενώ παρέχονται και φορολογικές ελαφρύνσεις στους ιδιώτες αγοραστές.

Η Κίνα, «παγκόσμια πρωταθλήτρια» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μόλυνσης της ατμόσφαιρας εδώ και χρόνια. Απομακρύνοντας τους οδηγούς από την παραδοσιακή βενζίνη, η κυβέρνηση ελπίζει να καταπολεμήσει αυτά τα προβλήματα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το 30% του κρατικού στόλου να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2016, και αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί μόλις οι τοπικές επαρχίες κληθούν κι αυτές να εφαρμόσουν τις συστάσεις.

Οι νέες εφαρμοζόμενες πολιτικές ήδη φαίνεται ότι βοηθούν τους κινεζικούς κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Η BYD, ένα μέρος της οποίας ελέγχεται από την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, ανακοίνωσε εξαπλάσια αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε ακόμη:

Νέφος «ανάπτυξης» πνίγει την Κίνα

Έξι κινέζικες εταιρείες τεχνολογίας που πρέπει να ξέρετε

Τίτλοι τέλους στη «χρυσή εποχή» των πολυεθνικών στην Κίνα;

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν made in Greece