Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» – Συλλαλητήριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» – Συλλαλητήριο το μεσημέρι στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη
Πυροσβέστες και αστυνομικοί ερευνούν βαγόνια, μετά από σύγκρουση που σημειώθηκε σε δύο τραίνα, έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλειστοί θα είναι σήμερα, από τις 10:30 το πρωί, οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο». Στις 12:00 πραγματοποιείται νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι σταθμοί θα κλείσουν με εντολή της ΕΛΑΣ σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους παραπάνω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11:30 στο πέταλο της Αριστοτέλους.
Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις της, δυναμώνοντας τη συζήτηση και τη δράση μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά.

Κινητοποιήσεις και από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.
«Σε συνέχεια της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης, συμμετέχει στο συλλαλητήριο των σωματείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12/03/23 στο Σύνταγμα στις 12.00», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Οι κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη χώρα
Σε αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα:

Λάρισα: Στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Αλεξανδρούπολη: Στις 12:00 στο πάρκο Ακαδημίας

Βόλος: Στις 12:00 στην πλ. Ελευθερίας

Γιάννενα: Στις 17:00 στην κεντρική πλατεία

Ηράκλειο: Στις 11:00 στην πλ. Ελευθερίας

Καβάλα: Στις 12:00 στην κεντρική πλατεία

Χανιά: Στις 10:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλέσματα συμμετοχής έχουν γίνει και από αρκετά εργατικά κέντρα της επαρχίας, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια σωματεία.

Στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας καλούν, επίσης, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Vodafone, Μισθωτών Δικηγόρων.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων Ποτών Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγείρων Χανίων.

Φορείς και Σωματεία Ελασσόνας κάλεσαν σε συλλαλητήριο στις 12:00 στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ και το εργατικό κέντρο Λαμίας πραγματοποιεί κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Πάρκου.

Διαβάστε ακόμη:

Τα 11 μέτρα στήριξης για τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη