«Κλείδωσε» η συνάντηση Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Κλείδωσε» η συνάντηση Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζου για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Την Τετάρτη το μεσημέρι οι ισχυροί άνδρες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι παρουσία εκπροσώπων από UEFA, FIFA αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η μεγάλη ώρα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα, πλησιάζει για τα καλά. Την Τετάρτη (22/1, 15:00) στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια” θα πραγματοποιηθεί η περιβόητη συνάντηση των Big-4.

Το παρών θα δώσουν τελικά, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA, δεν αποκλείεται να αφήσουν αρχικά μόνους τους τέσσερις ισχυρούς άνδρες των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (το πιθανότερο είναι ότι θα παραστεί και ο μεταφραστής του Ιβάν Σαββίδη), προκειμένου να συζητήσουν, να εκφράσουν προβληματισμούς και να καταγράψουν τις διαφωνίες τους. Εν συνεχεία, θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών.

Τι θα συμβεί όμως στο ενδεχόμενο που δεν πραγματοποιηθεί το ραντεβού και η κρίση μεγαλώσει; Η απάντηση είναι μονολεκτική και αδιαπραγμάτευτη από τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA: “Grexit”. Την ίδια απάντηση δίνουν και στο ενδεχόμενο που πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση, αλλά δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των τεσσάρων. Εν ολίγοις, το μήνυμα που στέλνουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι συγκεκριμένο και απόλυτα σαφές: “βρείτε τα” ειδάλλως “τέλος τα ψέματα”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο σίριαλ μας επιφυλάσσει αρκετά και ενδιαφέρονται επεισόδια το επόμενο διάστημα και αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα έχει happy end.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“O Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν σε συνάντηση για την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. τους κ. Αλαφούζο, Γραμμένο, Λυσάνδρου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA)”.

Πηγή: sport24.gr