“Κωλοτούμπα” Μακρόν και… ύμνοι για τους gamers

“Κωλοτούμπα” Μακρόν και… ύμνοι για τους gamers
French President Emmanuel Macron (C) plays a video game next to Adrien Nougaret, aka ZeratoR, during a meeting with French esport video game players at the Elysee Palace in Paris, on June 3, 2022. (Photo by JULIEN DE ROSA / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο Γάλλος πρόεδρος εγκωμιάζει τώρα τα video games και τη σχετική βιομηχανία.

Μέσω της πλατφόρμας X, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανασκεύασε παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες κατηγορούσε τα βιντεοπαιχνίδια ότι “μέθυσαν” κάποιους νεαρούς ταραξίες.

Αυτά τα σχόλια απογοήτευσαν ορισμένους στη gaming κοινότητα, ακόμη και εκτός Γαλλίας. Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης παιχνιδιών Kastuhiro Harada ανέφερε στο Twitter ότι “να κατηγορείς κάτι, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ξεφύγεις από το βάρος της ευθύνης”.

Ο Μακρόν ξεκίνησε την… απολογία του, λέγοντας: “Ξάφνιασα τους gamers.”

Στη συνέχεια, προσπάθησε να διευκρινίσει τις σκέψεις του και εν τέλει επαίνεσε τα video games και τη σχετική βιομηχανία.

“Τα βιντεοπαιχνίδια είναι αναπόσπαστο μέρος της Γαλλίας“, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Εξέφρασα τους φόβους μου τον Ιούνιο, επειδή οι ταραξίες χρησιμοποίησαν τις συνήθειες των βιντεοπαιχνιδιών για να ελαφρύνουν τη βία στα κοινωνικά δίκτυα”, δήλωσε. “Αυτή τη βία καταδικάζω, όχι τα βιντεοπαιχνίδια”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του Nahel Merzouk από αστυνομικά πυρά στα προάστια του Παρισιού τον Ιούνιο. Τον 17χρονο Merzouk (Γαλλός πολίτης με βόρειοαφρικανική καταγωγή) σταμάτησαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες με την πρόφαση ότι οδηγούσε επικίνδυνα και άφησε την τελευταία του πνοή μετά από έναν πυροβολισμό.

Οι βίαιες διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν γρήγορα και μετατράπηκαν σε γενικευμένη αναταραχή που χαιρετήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια κυβερνητική συνεδρίαση, ο Μακρόν κατηγόρησε τα κοινωνικά δίκτυα ότι έπαιξαν “σημαντικό ρόλο” στην αναταραχή και την ενίσχυση της βίας που αντιγράφεται από τα βιντεοπαιχνίδια.

Η τελευταία του ανάρτηση, ωστόσο, ήταν εντελώς διαφορετική.

“Πάντα θεωρούσα ότι τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια ευκαιρία για τη Γαλλία, για τους νέους μας και το μέλλον τους, για τις θέσεις εργασίας και την οικονομία μας”, δήλωσε.

Η βιομηχανία “εμπνέει, κάνει τους ανθρώπους να ονειρεύονται, τους κάνει να μεγαλώνουν”, συνέχισε ο Μακρόν.

Μπορείτε να βασιστείτε σε εμένα“, είπε κλείνοντας ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com