Κοντά σε συμφωνία AT&T και Discovery

Κοντά σε συμφωνία AT&T και Discovery
The AT&T logo is seen outside a building in Washington, DC, on July 9, 2019. (Photo by Alastair Pike / AFP) Photo: AFP
Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του ιδιοκτήτη των CNN, HBO και Warner Bros.

Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης AT&T είναι κοντά σε συμφωνία με την Discovery για να δημιουργήσει έναν γίγαντα των μέσων με εταιρική αξία 150 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα χρόνια μετά την απόκτηση του ιδιοκτήτη των CNN, HBO και Warner Bros.

Το διοικητικό συμβούλιο της AT&T συναντήθηκε την Κυριακή για να εγκρίνει τη συμφωνία, ανέφεραν άτομα με άμεση γνώση του θέματος στους FT. Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η συμφωνία θα συγχωνεύσει έναν από τους πιο πολύτιμους καταλόγους του Χόλιγουντ – που καλύπτει τα στούντιο ταινιών και τηλεόρασης της Warner Bros, το δίκτυο HBO και ένα χαρτοφυλάκιο καλωδιακών καναλιών, συμπεριλαμβανομένου του CNN – με την Discovery.

Μετά από χρόνια με το Netflix να κυριαρχεί στο τοπίο του streaming, οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας προσπάθησαν να σηκώσουν ανάστημα με τις δικές τους υπηρεσίες. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η Disney, η Apple, η WarnerMedia, η Comcast, η Discovery και άλλοι έχουν ξεκινήσει πλατφόρμες streaming καθώς παλεύουν για ένα κομμάτι της πίτας.

Η δομή της συμφωνίας είανι ασαφής, αλλά η AT&T, η οποία έχει αγοραία αξία περίπου 230 δισ. δολάρια, αναμένεται να ελέγξει το μεγαλύτερο μέρος της συνδυασμένης οντότητας. Η Discovery έχει αγοραία αξία 24 δισ. δολάρια.