Κόψιμο συντάξεων και κάτω από τα 1.000 ευρώ από την αρχή του 2019

Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, παραδέχτηκε ότι ο εφαρμοσμένος νόμος μπαίνει σε ισχύ με την πληρωμή Δεκεμβρίου.

 

Με την πληρωμή του Δεκεμβρίου θα μπει σε εφαρμογή η περικοπή των συντάξεων, με τις συντάξεις να περικόπτονται από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Αυτό παραδέχτηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος.

«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» είπε ο υφυπουργός, και σημείωσε ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». «Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις» σημείωσε.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.