Κορυφαία εταιρεία για τους εργαζόμενους η Twitter Inc.

Κορυφαία εταιρεία για τους εργαζόμενους η Twitter Inc.
Photo: REUTERS

Οι υπάλληλοι επιβράβευσαν την εταιρική κουλτούρα και τις αξίας της εταιρείας - Δείτε ποιες εταιρείες καταλαμβάνουν τις υψηλότερες θέσεις στην έρευνα της Glassdoor.

του Τομ Χάντλεστον

Σύμφωνα με την έκθεση της ιστοσελίδας Glassdoor.com, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα καριέρας, η Twitter έλαβε την πιο υψηλή αξιολόγηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε σχέση με την εταιρική κουλτούρα και τις αξίες. Η έρευνα μελέτησε τις αναφορές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Η Twitter είχε μέσο όρο 4,5 για την κουλτούρα και τις αξίες της εταιρείας, σε μια κλίμακα από το 1 έως το 5.

Η έρευνα καλύπτει την περίοδο Ιουλίου 2013-Ιουλίου 2014, κατά την οποία 1.600 εργαζόμενοι της Twitter έγιναν εκατομμυριούχοι μέσω της αρχικής δημόσιας εγγραφής της εταιρείας – και μάλλον χάρηκαν γι’ αυτό. Οι εργαζόμενοι στην έδρα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο λαμβάνουν δωρεάν γεύματα, μαζί με δωρεάν μαθήματα γιόγκα στο γραφείο.

Η Glassdoor βασίζεται στις απόψεις που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν για τις εταιρείες στις οποίες απασχολούνται. Οι απαντήσεις κατατίθενται ανώνυμα, και δημιουργείται μια βάση δεδομένων με απαντήσεις που αφορούν εταιρείες από αμέτρητους κλάδους. Εκτός από τη βαθμολογία στην κλίμακα 1-5, οι εργαζόμενοι καλούνται να γράψουν και πιο συγκεκριμένες σκέψεις σχετικά με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας τους.

«Οι συναντήσεις στην ταράτσα είναι τέλειες, μαζί με θαυμάσια ομαδική δουλειά και πολλούς έξυπνους ανθρώπους», έγραψε ένας μηχανικός λογισμικού για την Twitter, ενώ ένα οικονομικό διευθυντικό στέλεχος δήλωσε ότι «όλοι είναι φιλικοί στην εταιρεία».

Ο Σκοτ Ντομπρόσκι της Glassdoor επισήμανε στο Fortune ότι από όλα τα σχόλια των εργαζομένων αναδεικνύονται τρία κοινά μοτίβα. «Είδαμε εργαζόμενους να μιλούν για ένα ομαδικό περιβάλλον που τους δίνει υποστήριξη και κίνητρο, για εταιρείες με ακεραιότητα και αξιέπαινη αποστολή, και για το αίσθημα της δεύτερης οικογένειας που νοιώθουν για τους συναδέλφους τους που τους παρέχουν υποστήριξη και συμβουλές».

Στη δεύτερη και στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκαν η εταιρεία δημοσίων σχέσεων Edelman και ο γίγαντας του διαδικτύου Google, αντίστοιχα, με βαθμολογία 4,4 στα 5. Οι εργαζόμενοι στην Edelman επισήμαναν το πνεύμα επιχειρηματικότητας που υπάρχει εκεί, ενώ οι εργαζόμενοι στη Google εστίασαν στην «κουλτούρα σεβασμού» που χαρακτηρίζει την εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη:

Οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2014

Γνωρίστε τις καλύτερες εταιρείες για εργασία στον κόσμο

Ποιος θα πλουτίσει από το Twitter;