Κουντουρά: Επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό οι 500.000 Κινέζοι ετησίως

Κουντουρά: Επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό οι 500.000 Κινέζοι ετησίως
(Ξένη δημοσίευση) Η Αναπληρώτρια Υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μιλάει στην αναπτυξιακή ημερίδα του ΤΕΕ για τη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ, Δευτέρα 27 Ιουνίουν 2016. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΤΕΕ/STR

«Θέλουμε τις αφίξεις, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι τα έσοδα. Γι’ αυτό και ανοίξαμε αγορές με υψηλό εισόδημα», δήλωσε η υπ. Τουρισμού. 

Πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 150.000 Κινέζοι τουρίστες και αν μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια φθάσουμε σε έναν αριθμό που θα κυμαίνεται από 500.000 έως 1 εκατομμύριο, θα είμαι ικανοποιημένη, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στο «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογραμμίζοντας ότι επιτυχία για τον ελληνικό τουρισμό είναι να αυξάνονται τα έσοδα αναλογικά με τις αφίξεις.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού περίπου 100 εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, σχεδόν όλες τις εποχές του έτους και από αυτούς τα 4 με 6 εκατ. επισκέπτονται διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, το 2015 ήρθαν στην Ελλάδα 150.000 τουρίστες από την Κίνα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ετήσιες αφίξεις δεν ξεπερνούσαν τις 40.000 και όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα από την Κίνα, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει η ανάλογη προβολή.

«Πρέπει να προβάλλουμε την Ελλάδα, είμαστε ανύπαρκτοι εκεί, είναι δύσκολες αγορές και δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πενταπλάσια και εξαπλάσια μπάτζετ για την προβολή τους», τόνισε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε ότι η απόφαση που ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση, για διπλασιασμό των κονδυλίων για την τουριστική προβολή της χώρας, θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο τις νέες τουριστικές αγορές της Κίνας, της Μ. Ανατολής, της Ν. Κορέας, του Ιράν, κ.α.

Στο μεταξύ, αναφερόμενη στην τουριστική κίνηση για την τρέχουσα περίοδο, είπε ότι οι αφίξεις είναι ικανοποιητικές, παρά το γεγονός ότι και το 2016 είναι επίσης μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ επέκρινε όσους ισχυρίζονται πως αν η επόμενη χρονιά δεν είναι καλύτερη από την προηγούμενη σε επίπεδο αφίξεων, το γεγονός αυτό θεωρείται αποτυχία.

«Θέλουμε τις αφίξεις, αλλά αυτό που ενδιαφέρει είναι τα έσοδα. Γι’ αυτό και ανοίξαμε αγορές με υψηλό εισόδημα», επισήμανε και υπενθύμισε ότι το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 26 εκατ. τουρίστες και τα έσοδα έφθασαν περίπου τα 14,5 δισ , ενώ καταλήγοντας είπε, ότι θα ήταν πολύ μεγαλύτερη επιτυχία αν φέτος οι αφίξεις κυμανθούν στα 2,5 εκατ., αλλά τα έσοδα ανέλθουν στα 17 δισ ευρώ.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ