KPMG – ESG & Compliance Conference: Η ενίσχυση του DEΙ στο εργασιακό περιβάλλον

KPMG – ESG & Compliance Conference: Η ενίσχυση του DEΙ στο εργασιακό περιβάλλον
Η Βασιλική Αδαμίδου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η Lidl, με πάνω από 6.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Οι κινήσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι επιχειρήσεις για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο τέθηκαν σε συζήτηση στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Στο πανέλ που διηύθυνε η Γεωργία Καλεμίδου, Director, Consulting της KPMG στην Ελλάδα συμμετείχαν οι Βασιλική Αδαμίδου, Head of Corporate Communications and Responsibility της Lidl και Giovanna Καμπούρη Μοννά, Chair & Member of Boards of Directors.

Η κ. Μοννά αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ και είπε πως το κοινωνικό κομμάτι στο ESG είναι το πιιο πλατύ καθώς περιλαμβάνει δράσεις σε πάρα πολλούς τομείς, από τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, την κοινότητα όπου δραστηριοποιείται μια επιχείρηση.

Η ίδια είπε πως πολλές εταιρείες δίνουν έμφαση στο τρίπτυχο DEI (Διαφορετικότητα, Ισότητα και Συμπερίληψη).  Ακόμα, ανέφερε ότι τα διοικητικά στελέχη πρέπει να εξετάζουν το χρονικό διάστημα που εργαζόμενοι μένουν στην εταιρεία, τι συμβολή που αυτά έχουν στον οργανισμό.

Από την πλευρά της, η κ. Αδαμίδου αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που θέτει η Lidl, με πάνω από 6.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα και περιέγραψε 4 πυλώνες για την ενίσχυση του κοινωνικoύ κομματιού στο ESG που ακολουθεί η εταιρεία.

  • Συμπεριληπτικές συμπεριφορές
  • Ισότητα στη λήψη αποφάσεων
  • Ισορροπία σε προσωπικό και εργασιακό χώρο
  • Κουλτούρα συμπερίληψης.

Ακόμα, ανέφερε ένα πρόγραμμα εντοπισμού ταλέντων που «τρέχει» η Lidl, βρίσκονται παιδιά 18 ετών που έχουν τελειώσει το σχολείο και τα οποία περνούν εκπαίδευση 2 ετών και εφόσον αποδώσουν μπορούν να γίνουν διευθυντικά στελέχη στα 20 τους χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: