KPMG – ESG & Compliance Conference: Κρίσιμη η απανθρακοποίηση για την κοινωνία και την οικονομία

KPMG – ESG & Compliance Conference: Κρίσιμη η απανθρακοποίηση για την κοινωνία και την οικονομία
Η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας είναι κύριο συστατικό για τη λήψη των αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.

Στη σημασία που έχει η εμβάθυνση των κριτηρίων ESG για τις επιχειρήσεις εστίασε ο Μάικ Πένροουζ, συνιδρυτής της FuturePlus and The Sustainability Group, μιλώντας στο ESG & Compliance Conference της KPMG Ελλάδας που διεξάγεται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο μέλλον του ESG και στη βιωσιμότητα, υπογράμμισε πως έχει σημασία να «επαναθέσουμε το περιβαλλοντικό στοιχείο στο ESG» και τόνισε τη σημασία που έχει η απανθρακοποίηση τόσο για τις επιχειρήσεις ως οργανισμούς όσο και για το αποτύπωμα που αφήνουν στο σύνολο της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως είναι σημαντικό εν μέσω της κλιματικής αλλαγής να καταλάβει ο κόσμος τη σημασία που έχει η ευασθητοποίηση στα περιβαλλοντικά θέματα.

Ο κ. Πενρόουζ μίλησε για «απροσμέτρητες επιπτώσεις» εφόσον το ESG δεν γίνεται αντιληπτό ως έννοια στο σύνολο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν πρέπει να τιμωρούμε τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων που εργάζονται προς τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος» υποστήριξε και σημείωσε πως οι επιχειρήσεις πρέπει να αφομοιώνουν τις πρακτικές ESG στη συνολική αξία που παράγουν.

«Για να πετύχουμε ένα ανθεκτικό, υπεύθυνο και βιώσιμο μέλλον, πρέπει να ¨ανοίξουμε” την οπτική μας μέπρα από τη μείωση του άνθρακα. Να αγκαλιάζουμε μια εμπερειστατωμένη προσέγγιση, που αντιμετωπίζει τους παράγοντες του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της διαφορετικότητας, παρέχοντας παράλληλα τα εργαλεία για τη μακροπρόθεσμη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος» πρόσθεσε.

Η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας είναι κύριο συστατικό για τη λήψη των αποφάσεων. Οι εταιρείες μπορούν έτσι να ευθυγραμίζουν τις δράσεις τους με τις αξίες τους, τους στόχους τους και τη συνολική επιχειρηματική τους στρατηγική, σημείωσε ο κ. Πένροουζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: