Κρυπτονομίσματα: Το επόμενο κύμα απάτης θα πρέπει να φοβίσει τόσο τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες

Κρυπτονομίσματα: Το επόμενο κύμα απάτης θα πρέπει να φοβίσει τόσο τις τράπεζες όσο και τις εταιρείες
Photo: pixabay.com
Μια συνεχιζόμενη διελκυστίνδα μεταξύ των κακών που προσπαθούν να κλέψουν χρήματα και πληροφορίες και των καλών που βρίσκουν τρόπους να τους σταματήσουν.

Του Jeff John Roberts

Η ιστορία της κυβερνοασφάλειας είναι μια συνεχιζόμενη διελκυστίνδα μεταξύ των κακών που προσπαθούν να κλέψουν χρήματα και πληροφορίες και των καλών που βρίσκουν τρόπους να τους σταματήσουν.

Τις περισσότερες φορές η μάχη είναι μεταξύ ίσων, αλλά μερικές φορές η μία πλευρά κερδίζει το πάνω χέρι. Σήμερα, αισθανόμαστε σαν να βρισκόμαστε σε μια από αυτές τις στιγμές, καθώς εγκληματίες χάκερ εκμεταλλεύονται νέες τεχνολογίες για να υπερβούν τις άμυνες ασφαλείας πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να τις δημιουργήσουν οι εταιρείες.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται μέσω του πρωτοεμφανιζόμενου ιστότοπου πολυμέσων 404, ο οποίος τη Δευτέρα έκανε αναφορά σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται OnlyFake που μπορεί να βγάλει εξαιρετικά ρεαλιστικές φωτογραφίες διαβατηρίων και αδειών οδήγησης μέσα σε λίγα λεπτά. Τα αντίγραφα είναι τόσο πειστικά που ο δημοσιογράφος που έγραψε την έρευνα λέει ότι μπόρεσε να ξεγελάσει τη διαδικασία know-your-customer στο ανταλλακτήριο crypto OKX και να εγγραφεί για λογαριασμό, καθώς και σε άλλους ιστότοπους. Ο ιδιοκτήτης του OnlyFake καυχήθηκε επίσης ότι οι πλαστογραφίες θα μπορούσαν να ξεγελάσουν το PayPal και τo Airbnb – βασικά κάθε ιστότοπο που απαιτεί από τους χρήστες να ανεβάσουν ένα έγγραφο ταυτότητας για να εγγραφούν στην υπηρεσία.

Είναι πιθανό ο ιδιοκτήτης του OnlyFake να υπερβάλλει και αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παραχάραξη εγγράφων δεν είναι κάτι καινούργιο. Η διαφορά εδώ, ωστόσο, είναι ότι το λογισμικό της εταιρείας είναι ικανό να βγάζει εκατοντάδες πλαστές, αλλά πολύ αληθοφανείς, ταυτότητες. Φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου τόσο οι τράπεζες όσο και οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων να κατακλυστούν από ένα κύμα bots που θα επιδιώκουν να ανοίξουν λογαριασμούς και θα διαθέτουν πειστικά πλαστά αναγνωριστικά ταυτότητας.

Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτό ένα επικείμενο κύμα εργαλείων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη που θα χρησιμοποιούνται για να ξεπερνιούνται τα μέτρα κατά της απάτης, όπως ο έλεγχος ταυτότητας βάσει φωνής, που χρησιμοποιούνται από τράπεζες και άλλους. Βλέπουμε επίσης να χρησιμοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για τη διεξαγωγή τολμηρών νέων μορφών ληστείας – συμπεριλαμβανομένης της συγκλονιστικής ιστορίας αυτής της εβδομάδας μιας εγκληματικής συμμορίας που έπεισε κάποιον καημένο υπάλληλο στο Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Zoom. Αποδείχθηκε ότι όλα τα μέλη στην κλήση Zoom ήταν αντίγραφα του αφεντικού και των συναδέλφων του υπαλλήλου που είχαν δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη.

Θα είναι θέμα χρόνου έως ότου οι απατεώνες αρχίσουν να χρησιμοποιούν μαζικά όλα αυτά τα νέα εργαλεία απάτης, δημιουργώντας έναν πρωτοφανή εφιάλτη ασφαλείας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλες επιχειρήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι η ιστορία δείχνει ότι ακόμη και όταν οι κυβερνοεπιθέσεις αποκτούν το πάνω χέρι, η ισορροπία τελικά αλλάζει καθώς οι υπεύθυνοι ασφαλείας βρίσκουν νέους τρόπους για να τους σταματήσουν. Τα επόμενα χρόνια, είναι πιθανό να δούμε τράπεζες και άλλες εταιρείες να εφαρμόζουν νέους τύπους μέτρων ασφαλείας – που θα περιλαμβάνουν ίσως μια μορφή ελέγχου ταυτότητας που θα βασίζεται σε blockchain– για να προστατευθούν από αυτό το τελευταίο κύμα απάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com