Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Η Hapag-Lloyd συνεχίζει να αποφεύγει τη Διώρυγα του Σουέζ

Κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα: Η Hapag-Lloyd συνεχίζει να αποφεύγει τη Διώρυγα του Σουέζ
Photo: pixabay.com
Η εκ νέου ανακατεύθυνση των πλοίων γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής αναμένεται να κοστίσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια επιπλέον.

Η ναυτιλιακή Hapag-Lloyd αποφάσισε να συνεχίσει να εκτρέπει τα πλοία της γύρω από τη Διώρυγα του Σουέζ για λόγους ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Reuters την Παρασκευή.

Κολοσσοί των εμπορικών μεταφορών όπως Hapag-Lloyd και η δανική Maersk, νωρίτερα αυτόν τον μήνα σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις διαδρομές της Ερυθράς Θάλασσας και τη Διώρυγα του Σουέζ, αφού η ομάδα μαχητών Χούθι της Υεμένης άρχισε να βάζει στο στόχαστρο πλοία, διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Αντ’ αυτού, δρομολόγησαν εκ νέου τα πλοία γύρω από την Αφρική μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας για να αποφύγουν τις επιθέσεις, χρεώνοντας τους πελάτες με επιπλέον τέλη και προσθέτοντας ημέρες ή εβδομάδες στο χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά εμπορευμάτων από την Ασία στην Ευρώπη και στην ανατολική ακτή της Βόρειας Αμερικής.

Ωστόσο, η κατάσταση στη Διώρυγα του Σουέζ εξακολουθεί να αλλάζει γρήγορα και η Maersk σχεδιάζει να δρομολογεί από εδώ και στο εξής σχεδόν όλα τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ταξιδεύουν μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της διώρυγας του Σουέζ, ενώ θα εκτρέπει μόνο μερικά από αυτά γύρω από την Αφρική, όπως έδειξε την Πέμπτη ανάλυση του προγράμματος του ομίλου από το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διώρυγα του Σουέζ χρησιμοποιείται περίπου από το ένα τρίτο του παγκόσμιου φορτίου των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και η εκ νέου ανακατεύθυνση των πλοίων γύρω από το νότιο άκρο της Αφρικής αναμένεται να κοστίσει έως και 1 εκατομμύριο δολάρια επιπλέον σε καύσιμα για κάθε ταξίδι μετ’ επιστροφής μεταξύ Ασίας και Βόρειας Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com