Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει υψηλός

Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει υψηλός
epa10084003 European Central Bank (ECB) President Christine Lagarde speaks during a press conference following a meeting of the Governing Council of the European Central Bank in Frankfurt am Main, Germany, 21 July 2022. The ECB on 21 July raised its key interest rate by half a percentage point, the first increase in more than a decade, and revised its Asset purchase programme (APP). EPA/RONALD WITTEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη είναι πολύ υψηλός και η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να πασχίσει να επαναφέρει τον πληθωρισμό προς τον στόχο της του 2%, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ έκανε τα σχόλια αυτά σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην επίλεκτη Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.

“Χρησιμοποιήσαμε ήδη τα περισσότερα από τα εργαλεία μας, όμως υπάρχει ακόμα λίγος δρόμος”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η διαδρομή θα εξαρτηθεί προφανώς από διάφορους παράγοντες και κυρίως από τον αντίκτυπο στην ρευστότητα (μετά) τα γνωστά οικονομικά προβλήματα», πρόσθεσε αναφερόμενη στις πρόσφατες εντάσεις στον τραπεζικό τομέα.

Η ΕΚΤ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση στις 4 Μαΐου σε μια προσπάθεια να μειώσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συγκλίνουν σε μια αύξηση 25 μονάδων βάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: