Λάρισα: Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ

Λάρισα: Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ
Γενική αποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέντε νέες διώξεις για την τραγωδία των Τεμπών άσκησε ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Πέντε νέες διώξεις για την τραγωδία των Τεμπών άσκησε ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας Εφετών, Σταμάτης Δασκαλόπουλος. Νέες διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ, άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι διώξεις στρέφονται εναντίον των διευθυντών του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 έως 2019 και το 2019 έως 2020.

Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν κατά του διευθυντή της διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων από το 2017 έως και το 2021 και του διαδόχου του από το 2021. Επίσης, στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021. Κατά των πέντε, ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα ίδια αδικήματα, αλλά δια παραλείψεως, με αυτά του προφυλακιστέου σταθμάρχη και του επιθεωρητή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: