Le Figaro: Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη

Le Figaro: Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη
Greek and EU flags are seen outside the Foreign Ministry in Athens March 12, 2015. Greece has lost a lot of trust and euro zone governments must decide whether to expand their risk exposure to Athens, European Central Bank policymaker Jens Weidmann said on Thursday. REUTERS/Yannis Behrakis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά τη μείωση στην ανεργία, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε τον Μάιο κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% – στο 19,5% – για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπως επεσήμανε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «αυτή η μείωση αποτελεί αναμφίβολα ενθαρρυντική και αισιόδοξη εξέλιξη». Επεσήμανε ακόμα ότι το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί «κατά περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», υπενθυμίζοντας «τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κυρίως για τους νέους και τις προσπάθειες «για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».

Ωστόσο, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη. Στη συνέχεια δίνονται αναλυτικά τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας ότι η κρίση χρέους και η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους πιστωτές τα τελευταία οκτώ χρόνια, σε αντάλλαγμα την οικονομική βοήθεια, βύθισαν την Ελλάδα σε βαθειά ύφεση εκτοξεύοντας την ανεργία.

Μετά από μία δειλή ανάπτυξη το 2017 (1,4%), η οικονομία φαίνεται να ανακάμπτει και η μείωση του ποσοστού ανεργίας κάτω από το 20% είναι μία καλή είδηση για την κυβέρνηση, που ετοιμάζεται να αναγγείλει επίσημα «την έξοδο» της χώρας από την κρίση στις 20 Αυγούστου, με την ευκαιρία της λήξης του τρίτου προγράμματος διάσωσης.

ΠΗΓΗ: Le Figaro

(AΠΕ-ΜΠΕ)