Η Lenovo λανσάρει το πρώτο της LTE Smartphone με VibeZ

Η Lenovo λανσάρει το πρώτο της LTE Smartphone με VibeZ

Τα νέα S Series smartphones προσφέρουν ευελιξία σε μεγάλο ή και μικρό μέγεθος.

Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο της LTE smartphone, τo Lenovo Vibe Z. Πρόκειται για ένα νέο λεπτό και γρήγορο smartphone εξοπλισμένο με αισθητήρες κίνησης, λογισμικό βελτίωσης φωτογραφιών και άλλες τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών.

Το Vibe Z προσφέρει δυνατότητα ταχύτατου upload δεδομένων στα 50 MB ανά δευτερόλεπτο και download στα 150MB ανά δευτερόλεπτο ικανοποιώντας και τους «πιο πεινασμένους» για data χρήστες. Το κινητό είναι εξοπλισμένο με micro-SIM κάρτα, λειτουργεί σε δίκτυα GSM / UMTS μέχρι και 2100, ενώ έχει επίσης δυνατότητα WiFi 802.11ac και Bluetooth 4.0.

Το Vibe Z, ζυγίζει μόλις 147 γραμμάρια και είναι μόνο 7,9 χιλιοστά με σώμα ασημένιο ή από τιτάνιο. Διαθέτει touchscreen οθόνη  5,5 ιντσών high definition-(1920×1080) IPS με  θέαση ευρείας γωνίας. Επιπλέον οι εικόνες εμφανίζονται με εξαιρετική ευκρίνεια λόγω του 20/20 vision display του Vibe Z, με πυκνότητα 400 pixel ανά ίντσα.

Ακόμη το Vibe Ζ με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για την παρακολούθηση ταινιών, τη λήψη και την επεξεργασία φωτογραφιών, multitasking μεταξύ των apps, παιχνιδιών και video chatting. Με 2 GΒ μνήμη και έως 16 GB internal storage, προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για την αποθήκευση χιλιάδων φωτογραφιών και βίντεο.

Lenovo: Αύξησε 13% τα έσοδα του ο κινεζικός γίγαντας

Επίσης διαθέτει κάμερα 13 MP στο πίσω μέρος με μεγάλο διάφραγμα φακού f1.8 που ανταποκρίνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και τραβάει εκπληκτικές φωτογραφίες. Επιπλέον έχει και μία 5 MP μπροστινή κάμερα, που είναι εξοπλισμένη με ένα φακό 84° για λήψεις με ευρείες γωνίες.

Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές ShareIt της Lenovo, οι χρήστες μπορούν επίσης να μοιράζονται και τα αρχεία τους από το Z Vibe τους με άλλα τηλέφωνα Android μέσω μιας σύνδεσης WiFi peer-to-peer, αποφεύγοντας χρεώσεις δικτύου δεδομένων.

Το Vibe Z εισάγει και διάφορα επίπεδα στο Android 4.3 interface, αποκλειστικά σχεδιασμένα για τη Lenovo, ξεκινώντας από το Lenovo Launcher. Αυτή η λειτουργία βάζει όλα τα apps του χρήστη στην αρχική οθόνη και κάνει τη δημιουργία φακέλων για μεταφορά και απόθεση apps ευκολότερη. Με τους ελέγχους χειρονομίας, οι χρήστες μπορούν να σύρουν προς τα κάτω την οθόνη για να δουν τις ειδοποιήσεις τους, ή προς τα πάνω για τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου, ενώ με ένα διπλό tap μπορούν να προσθέσουν προσαρμοσμένες εντολές.

Διαβάστε ακόμη: Η Lenovo φιλοδοξεί να γίνει ασυναγώνιστη στα tablets

«Δημιουργήσαμε το νέο Vibe Z με εξαιρετικό σχεδιασμό, υψηλή απόδοση και προσαρμοσμένο λογισμικό ώστε ο κόσμος να μπορεί πραγματικά να ζήσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία ενός έξυπνου κινητού πλέον σε ταχύτητα LTE» δήλωσε ο Liu Jun, senior vice president του Lenovo Business Group, της Lenovo. « Μαζί με το Vibe Z, τα νέα μας smartphones Α και S series προσφέρουν στους καταναλωτές πολλαπλές επιλογές σε μεγέθη οθόνης και χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να επιλέξουν το κινητό Lenovo που τους ταιριάζει.»

Συμπληρωματικά η Lenovo παρουσίασε ακόμα τρία νέα smartphones, ξεκινώντας με το S930, μια υπερμεγέθη συσκευή 6 ιντσών ειδικά μελετημένη για τους media addicts, το S650, ένα κινητό 4.7 ιντσών με κομψό σχεδιασμό, και το «tweener» A859, ένα all-rounder κινητό 5 ιντσών υψηλών επιδόσεων.

Αυτές οι τέσσερις νέες συσκευές συμπληρώνουν το υπάρχον χαρτοφυλάκιο τηλεφώνων της Lenovo που κυμαίνονται από feature phones μέχρι και premium smartphones σε μία ευρεία επιλογή τιμών. Η Lenovo, που κατέχει σήμερα την 3η θέση ως κατασκευάστρια έξυπνων συσκευών παγκοσμίως, επεκτείνεται πλέον επιθετικά στην παγκόσμια αγορά των smartphones, λανσάροντας με επιτυχία νέα μοντέλα σε 18 χώρες τα τελευταία δύο χρόνια.