Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020
An employee walks past new cars at the parking lot of Changan Ford Mazda Automobile Co. Ltd, Ford Motor's joint venture in China, in Chongqing Municipality, October 12, 2010. Automakers in China shipped 19.3 percent more passenger cars to dealers in September from a year ago, official data showed, extending a rebound begun in August ahead of the peak auto sales season. Photo: AFP
Mε την κατάθεση των πινακίδων οι κάτοχοι του οχήματος απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας 2020, το τεκμήριο του αυτοκινήτου, την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος και τον τεχνικό έλεγχο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020, καθώς και για τη δήλωση «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων του οχήματος στις εφορίες.

Όταν το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει την παράταση των 15 ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας, είχε επισημάνει ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, ενώ «μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο».

Σημειώνεται, επίσης, ότι με την κατάθεση των πινακίδων οι κάτοχοι του οχήματος απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας 2020, το τεκμήριο του αυτοκινήτου, την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος και τον τεχνικό έλεγχο. Σε διαφορετική περίπτωση, ακόμη και εάν το όχημα δεν κινείται, θα συνεχίσει να επιβαρύνεται με όλα αυτά.