Λιγότερο από το 10% των χρηστών προτίθενται να αγοράσουν το iPhone7

Λιγότερο από το 10% των χρηστών προτίθενται να αγοράσουν το iPhone7

Χάθηκε το ενδιαφέρον για το no1 smartphone, ή κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την πρόθεση των καταναλωτών; 

Φυσικά και είναι πολλοί αυτοί που θα περιμένουν στις ουρές για το νέο μοντέλο της Apple ωστόσο σύμφωνα με μια νεα έρευνα, μόνο το 9,3% των χρηστών δήλωσε ότι είναι  «εξαιρετικά πιθανό» ή «πολύ πιθανό» να αναβαθμίσουν τα τηλέφωνά τους, αν το iPhone δεν έχει επανασχεδιαστεί αυτό το έτος – το οποίο περιγράφει ουσιαστικά το τι αναμένεται να συμβεί.

Το iPhone 7, μάλλον θα προσφέρει μόνο μικρές αλλαγές σε σχέση με το τρέχον μοντέλο. Η γκουρού σε θέματα της Apple, Don Reisinger, αναφέρει ότι διέρρευσαν εικόνες της συσκευής που δείχνουν “λεπτές” αλλαγές στο σχεδιασμό, και άλλες αναμενόμενες λειτουργίες, αλλά όλα αυτά βασίζονται σε φήμες.

Αυτό το “σκωτσέζικο” ντους των καταναλωτών είναι αρκετά τρομακτικό για την Apple και τους επενδυτές της, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει ήδη μείωση των πωλήσεων του τηλεφώνου. Υπάρχει επίσης μια  διαμάχη για την εξάλειψη τηε υποδοχής ακουστικών του iPhone που έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά. Η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει την κίνηση, αλλά θα μπορούσε να κρατήσει σε εγρήγορση τους καταναλωτές, οι οποίοι αναμένουν να αναβαθμίσει πολλά περισσότερα αξεσουάρ αντί για κάποιες μέτριες αναβαθμίσεις στη συσκευή.

Ενώ λοιπόν στην Apple σίγουρα θα ήθελαν να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότρα τηλέφωνα, φαίνεται ότι το-όχι-και-τόσο διαφορετικό iPhone 7 είναι μια συνειδητή κίνηση από την εταιρεία για να μετατοπίσει το πρόγραμμα αναβάθμισης.

Τι σημαίνει αυτό; Κανονικά, με τη νέα αρίθμηση των iPhones, οι συσκευές δείχνουν σημαντική ανανέωση ανά εξάμηνο, με τα “S” μοντέλα. Αλλά  υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις στο iPhone 8 που θα λανσαριστεί το 2017,  στην 10η επέτειο του iPhone- θα δώσουν όλη τη βαρύτητα στον επανασχεδιασμό συμπεριλαμβανομένου ενός all-glass σώματος στη συσκευή, από άκρη σε άκρη της οθόνης.

Η μετατόπιση του πρόγραμματος μπορεί απλά μπορεί να είναι ένα one-time κίνηση για να τιμήσει την επέτειο των 10 χρόνων. Αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι μια πιο μακροπρόθεσμη στροφή προς έναν κύκλο αναβάθμισης των 3 ετών μιας και η καινοτομία στον τομέα της τεχνολογίας smartphone μοιάζει να επιβραδύνεται.