Mageca: το ελληνικό app store

Mageca: το ελληνικό app store

Ένα «μπουκέτο» εφαρμογών, βασισμένες αποκλειστικά στην αναγνώριση κίνησης και τις φωνητικές εντολές.

Η τεχνολογία είναι ένας κόσμος που διαρκώς εξελίσσεται και προσπαθεί να ενσωματώσει ολοένα και περισσότερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι τόσο μεγάλη που πλέον οποιοσδήποτε μπορεί να χειριστεί ηλεκτρονικά παιχνίδια με τις κινήσεις του σώματος ή ακόμα και να αλλάξει ένα κανάλι στην τηλεόραση χωρίς το πάτημα ενός κουμπιού, αλλά με μια απλή κίνηση του χεριού του.

Στο παρελθόν όλα αυτά αποτελούσαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αποτυπωμένο στο καρέ μιας ταινίας. Σήμερα  είναι απολύτως εφικτά και ρεαλιστικά αν διαθέτει κανείς την κατάλληλη εφαρμογή που αξιοποιεί τις δυνατότητες πλατφορμών όπως το Kinect που προωθεί η Microsoft ή οι προηγμένες κάμερες των smartphones.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η νέα μόδα δημιουργεί τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και πως ο χειρισμός των εφαρμογών που γίνεται με τις κινήσεις του σώματος του χρήστη αποκτά διαρκώς θαυμαστές.

Διαβάστε ακόμη: Bsmark: To νέο ελληνικό επαγγελματικό social network

Την έκπληξη έκανε το Mageca, η ελληνική startup η οποία δημιούργησε ένα διαδικτυακό κατάστημα στη διεύθυνση www.mageca.com αποκλειστικά  για εφαρμογές που βασίζονται στην αναγνώριση κίνησης και στις φωνητικές εντολές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν διάφορες εφαρμογές στον υπολογιστή τους, αφού πρώτα ενημερωθούν για το περιεχόμενο και ανατρέξουν στην βαθμολογία των χρηστών της. Κάποιες από τις εφαρμογές είναι εντελώς δωρεάν, ενώ κάποιες άλλες επί χρήμασι.

Παράλληλα, για τους δημιουργούς λογισμικού προσφέρεται ένα νέο εργαλείο για να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους στο ευρύ κοινό αφού τους δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές, να τις ανεβάσουν στην πλατφόρμα και στη συνέχεια να τις πουλήσουν.

Διαβάστε ακόμη: PoSEAdon: H startup που ταράζει τα νερά της Μεσογείου

Πίσω από το Mageca κρύβονται οι αδελφοί Αργυρού, οι οποίοι οραματίζονται να αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Δεν αποτελεί το πρώτο επιχειρηματικό τους βήμα αφού «τρέχουν» παράλληλα  την αλυσίδα καταστημάτων αθλητικών ειδών SportMania, η οποία θεωρείται από τις πρώτες στο χώρο που δημιούργησε ηλεκτρονικό κατάστημα.

Ως προς το νέο τους δημιούργημα έχουν κάθε λόγο για να είναι περήφανοι αφού το υποστηρίζουν πολυεθνικοί κολοσσοί όπως η Microsoft και η PrimeSense -η εταιρεία που δημιούργησε το Kinect- ενώ και η Intel συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που τους έχουν προσεγγίσει.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 20 εφαρμογές διαθέσιμες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι παιχνίδια για το Kinect, αλλά apps που προσφέρουν ένα διαφορετικό τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ της συσκευής και του χρήστη. Οι ιδρυτές του mageca αναμένουν ότι ο  αριθμός των εφαρμογών θα αυξηθεί σταδιακά αφού δεν είναι λίγοι οι δημιουργοί λογισμικού που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσα στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον που ξετυλίγεται.

Σημειώνεται ότι το Mageca βρέθηκε στη λίστα με τις 10 καλύτερες ιδέες που επέλεξε να στηρίξει μέσω του  προγράμματος StartUp η Cosmote.