Μαργώνης: Εγχώρια βιομηχανία σημαίνει εξωστρέφεια, εξαγωγές και γεωπολιτική ισχύ

Μαργώνης: Εγχώρια βιομηχανία σημαίνει εξωστρέφεια, εξαγωγές και γεωπολιτική ισχύ
Ο κ. Μαργώνης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Παπαστράτος ως υπόδειγμα άμεσης ξένης επένδυσης στη χώρα

Για τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει η βιομηχανία στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας μίλησε ο πρόεδρος και δευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Γιώργος Μαργώνης, σε σχετικό πάνελ στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών επισημαίνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι άμεσα συνυφασμένη με την πρόοδο της βιομηχανίας και υπογραμμίζοντας τη σημασία του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού. 

«Εγχώρια βιομηχανία σημαίνει εγχώρια παραγωγή, ποιοτικές θέσεις εργασίας και αυτάρκεια. Σημαίνει εξωστρέφεια, εξαγωγές, διαφήμιση της χώρας μέσα από τα προϊόντα της και γεωπολιτική ισχύ. Και κυρίως, ανάπτυξη της κοινωνίας. Στη σύγχρονη ιστορία της, η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή τις περιόδους που άνθισε η βιομηχανία της», επισήμανε.

Ο κ. Μαργώνης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Παπαστράτος ως υπόδειγμα άμεσης ξένης επένδυσης στη χώρα. «Εμείς πιστέψαμε στη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας και το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις. Έχουμε επενδύσει 700 εκατ. ευρώ για το μεγάλο μας work-in-progress: τον ριζικό μετασχηματισμό μας. Αξιοποιούμε σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία για να πολλαπλασιάσουμε την παραγωγικότητά μας. Υλοποιούμε παράλληλα τη μεγαλύτερη πράσινη επένδυση στην ιστορία μας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, με στόχο να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του εργοστασίου μας κατά 30% ως το 2025». 

«Είμαστε περήφανοι που αποτελούμε υπόδειγμα άμεσης ξένης επένδυσης. Μια επιχείρηση που παράγει από την Ελλάδα, για την Ελλάδα και όλον τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Μαργώνης. Ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες ανοιχτού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους Ευρωπαίους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ