Mastercard και BNY Mellon εκτόξευσαν κι άλλο το bitcoin

Mastercard και BNY Mellon εκτόξευσαν κι άλλο το bitcoin
epa06403161 A golden symbolic Bitcoin is pictured in Duesseldorf, Germany, 22 December 2017. Bitcoin, the cryptocurrency that has soared in value this year, plunged below 11,000 Dollars on 22 December, sinking by nearly half from a record high it hit less than a week ago. The cryptocurrency, which allows anonymous transactions unrestricted by global borders, is popular with tech heads, people suspicious of government and those seeking to launder money. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο-ρεκόρ μετά την κίνηση της Mastercard Inc. και της Bank of New York Mellon Corp. να διευκολύνουν τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο αυξήθηκε έως και κατά 7,4% στα 48.364 δολάρια, ξεπερνώντας το υψηλό όλων των εποχών που σημείωσε τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Tesla Inc. ότι θα κρατούσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin στον ισολογισμό της. Ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index έφτασε επίσης σε νέο ρεκόρ.

«Το Bitcoin φαίνεται να βρίσκεται σε μια σχεδόν τέλεια πορεία προς υψηλότερες τιμές και η Tesla βοήθησε ώστε το σημείο στήριξης να φτάσει περίπου στα 50.000 δολάρια», δήλωσε ο Mike McGlone, επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης προϊόντων του Bloomberg Intelligence.

Η Mastercard ξεχώρισε τα λεγόμενα “stablecoins”, τα οποία συχνά συνδέουν την αξία τους με αυτήν ενός άλλου περιουσιακού στοιχείου, όπως το δολάριο των ΗΠΑ. Η Mastercard έχει ήδη συνεργαστεί με παρόχους καρτών κρυπτονομισμάτων όπως η Wirex και η BitPay, αλλά έχει απαιτήσει τη μετατροπή των ψηφιακών νομισμάτων σε παραστατικό χρήμα πριν από την επεξεργασία πληρωμών για συναλλαγές στο δίκτυό της.

Η Bank of New York Mellon Corp. δήλωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιεί, θα μεταφέρει και θα εκδίδει Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για θεσμικούς πελάτες.

Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει επιταχυνθεί και πάλι καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αναδείχθηκε σε ίνδαλμα για τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων. Το παράδειγμά του καταδεικνύει ότι η Wall Street και οι εδραιωμένοι χρηματοοικονομικοί παίκτες γίνονται πιο δεκτικοί στην κατηγορία αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι οι κερδοσκόποι βρίσκονται πίσω από την άνοδο του Bitcoin και ότι η φούσκα θα εκραγεί για άλλη μια φορά.

Ο κανονιστικός έλεγχος παραμένει άγνωστος Χ για τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, μιλώντας σε φόρουμ του Υπουργείου Οικονομικών για την καινοτομία του χρηματοπιστωτικού τομέα, προειδοποίησε ότι η κατάχρηση των κρυπτονομισμάτων είναι ένα εντεινόμενο πρόβλημα. Η Yellen είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων.

Πηγή: Fortune.com