Με ποιον τρόπο η Samsung προσπαθεί να ρίξει την τιμή στα νέα foldable κινητά της

Με ποιον τρόπο η Samsung προσπαθεί να ρίξει την τιμή στα νέα foldable κινητά της
This handout photo obtained August 5, 2020 courtesy of Samsung, shows the Samsung Galaxy Z Fold2 smartphone. - Samsung on August 5, 2020 unveiled an upgraded version of its folding smartphone along with other devices aiming to jump-start sales of devices in a market hit hard by the global pandemic. The Galaxy Z Fold2 was one of several new devices announced at a livestreamed event by the South Korean electronics giant, which recently lost the top position in the smartphone market to China-based Huawei. (Photo by Handout / Samsung Electronics / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /SAMSUNG/HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Το Galaxy Z Fold2 5G είναι το νέο στοίχημα του τεχνολογικού κολοσσού.

του Aaron Pressman

Η Samsung παρουσίασε την τρίτη γενιά αναδιπλούμενου smartphone, το Galaxy Z Fold2 5G, με μια σειρά βελτιώσεων – και διάφορους τρόπους για τη μείωση της τιμής για τους καταναλωτές.

Εξωτερικά, η νέα έκδοση έχει πλέον μεγαλύτερη οθόνη 6,2 ιντσών, από μόλις 4,6 ίντσες του αρχικού Z Fold του περασμένου έτους. Εσωτερικά, μια ελαφρώς μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οθόνη 7,6 ιντσών έχει μικρύνει το πλαίσιο και ο ρυθμός ανανέωσης έως 120Hz, διπλάσιος από τον ρυθμό ανανέωσης του παλαιότερου σχεδιασμού, κάνει τα animations να εμφανίζονται πιο ομαλά.

Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης «τεχνολογία σάρωσης», ένα σύστημα εσωτερικών «βουρτσών» σχεδιασμένο για να απομακρύνει τη σκόνη και τη βρωμιά που έκανε το ντεμπούτο του στο Galaxy Z Flip της Samsung πριν από έξι μήνες. Η Samsung λέει ότι βελτίωσε επίσης το κρύσταλλο στην οθόνη και ενίσχυσε τον μηχανισμό πρόσδεσής του στο πλαίσιο.

Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν έχουν αλλάξει. Το τηλέφωνο εξακολουθεί να διπλώνει στη μέση σαν βιβλίο χρησιμοποιώντας εσωτερικούς «μεντεσέδες», προσφέρει συμβατότητα με τα εξαιρετικά γρήγορα δίκτυα 5G και έχει λιανική τιμή που ξεκινάει από τα 2.000 δολάρια. Το τηλέφωνο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από την Τρίτη και θα διατίθεται σε καταστήματα στις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι υψηλές τιμές και ορισμένα πρώιμα προβλήματα αξιοπιστίας έχουν κάνει τους περισσότερους καταναλωτές να αποφεύγουν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα μέχρι στιγμής. Η Samsung, η Motorola και η Huawei, μεταξύ άλλων, έχουν κυκλοφορήσει μια ποικιλία αναδιπλούμενων μοντέλων, όλα σε τιμές πάνω από 1.000 δολάρια, και κανένα δεν έχει γίνει ακόμη μεγάλη επιτυχία. Η Samsung λέει ότι εργάζεται για να κυκλοφορήσει φθηνότερα μοντέλα και την επόμενη εβδομάδα η Microsoft θα κυκλοφορήσει το νέο της μοντέλο, το Surface Duo, το οποίο επιδιώκει να είναι πιο ανθεκτικό έχοντας δύο ξεχωριστές οθόνες που διπλώνουν στη μέση.

Το Z Fold2 5G έχει επίσης μερικά νέα προγράμματα, όπως το να ενεργοποιούνται οι οθόνες στο εσωτερικό και το εξωτερικό ταυτόχρονα, οπότε αν ο χρήστης τραβάει κάποιον φωτογραφία, ο άλλος μπορεί επίσης να δει πως φαίνεται η εικόνα. Το τηλέφωνο μπορεί επίσης να επωφεληθεί από εφαρμογές Android που έχουν ενημερωθεί για χρήση σε οθόνες tablet, εμφανίζοντας για παράδειγμα μια λίστα στοιχείων δίπλα στο περιεχόμενο ενός επιλεγμένου στοιχείου.

Το Fold2 5G ακολουθεί τα χνάρια του αρχικού Fold που παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress τον Φεβρουάριο του 2019 και καθυστέρησε να κυκλοφορήσει μέχρι το περασμένο φθινόπωρο λόγω προβλημάτων αντοχής. Το δεύτερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Samsung ήταν το Galaxy Z Flip, που ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Fortune.com