Με πωλήσεις +24% «έτρεξε» ο Όμιλος Jumbo τον Μάρτιο 2021, παρά τον κορωνοϊό

Με πωλήσεις +24% «έτρεξε» ο Όμιλος Jumbo τον Μάρτιο 2021, παρά τον κορωνοϊό
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Αύξηση +24% σημείωσε ο όμιλος Jumbo τον Μάρτιο 2021 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, με τις συνολικές απώλειες για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς να εκτιμώνται στο -11% από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για επίτευγμα, δεδομένου ότι τα καταστήματα τον Μάρτιο του 2021 παρέμεινα κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση προς αποτροπή της περαιτέρω διασποράς της νόσου Covid-19.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο, οπότε τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020.

Στην Κύπρο τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν, οπότε οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020, ενώ στη Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με τις πωλήσεις του δικτύου να καταγράφουν αύξηση κατά +47% περίπου κατά τον Μάρτιο 2021.

Τέλος, στη Ρουμανία, όπου λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo, ο όμιλος κατέγραψε διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.