Με πόσα χρήματα θα μπορείτε να αποκτήσετε μια κατοικία στο Ελληνικό

Με πόσα χρήματα θα μπορείτε να αποκτήσετε μια κατοικία στο Ελληνικό
  Τι προβλέπει η Lamda Development στο business plan για τις κατοικίες στο Ελληνικό μετά το 2021.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές για κατοικίες στο Ελληνικό έχει προβλέψει στο business plan της η Lamda Development, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 3.500 ευρώ/τμ για τα σπίτια που δεν θα βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.

Βέβαια όπως σημείωσαν πηγές της εταιρείας στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Πέμπτης, αυτή η πρόβλεψη δεν προκαθορίζει τις τιμές με τις οποίες τελικά θα διατεθούν οι κατοικίες στην ανάπτυξη. Και αυτό γιατί η τιμή των 3.500 ευρώ/τμ είναι πρόβλεψη της εταιρείας με βάση τα σημερινά δεδομένα και η τελική τιμή θα διαμορφωθεί από τις συνθήκες της αγοράς και βέβαια τη ζήτηση. 

Ουσιαστικά οι προβλέψεις της εταιρείας κινούνται σε ίδια επίπεδα με αυτά που βρίσκονται σήμερα οι τιμές στο Ελληνικό, αλλά αρκετά χαμηλότερα από τις τιμές της Γλυφάδας, οι οποίες διαμορφώνονται στα 6.000 ευρώ/τμ και ορισμένες φορές ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ/τμ.

Οι πωλήσεις κατοικιών είναι η βασική πηγή εσόδων της εταιρείας από την ανάπτυξη. Μόνο για την πρώτη πενταετία η Lamda αναμένει έσοδα τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ από πωλήσεις, αν και τα στελέχη της εκτιμούν πως τα έσοδα μπορεί να προσεγγίσουν και τα 1,2 δισ. ευρώ.

Στόχος είναι την πρώτη πενταετία να διατεθούν τουλάχιστον 800 διαμερίσματα και σπίτια, ενώ σε βάθος 25ετίας να κατασκευαστούν και να πωληθούν συνολικά 10.000 κατοικίες.

Στο βόρειο σκέλος θα αναπτυχθεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, με καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια 72.000 τ.μ., έναντι των 58.000 τ.μ. που προσφέρει σήμερα το The Mall Athens. Το νέο κέντρο (Vouliagmenis Mall) θα γειτνιάζει με τον σταθμό του μετρό  στο Ελληνικό, με το μέσο κόστος ενοικίασης να διαμορφώνεται σε 37 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση, έναντι των 38,5 ευρώ/τ.μ. που είναι το σημερινό κόστος στο The Mall Athens. Αντίστοιχα η μηνιαία δαπάνη ανά επισκέπτη προβλέπεται σε 25 ευρώ, από 21 ευρώ που είναι στο The Mall Athens. Στόχος είναι να λειτουργήσει το 2023, ή το αργότερο στις αρχές του 2024. Πλησίον του εμπορικού κέντρου, θα αναπτυχθεί και ένα συγκρότημα γραφείων, ενώ αμφότερα τα ακίνητα θα συνοδεύονται από πληθώρα κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας, την πρώτη πενταετία η επένδυση θα αυξηθεί στα 2 δισ. ευρώ, με στόχο να έχει κατασκευαστεί το 37% των υποδομών και το 40% του πάρκου.