Με «πτήσεις» πάνω από 45.000 δολάρια το bitcoin στην αρχή του 2024

Με «πτήσεις» πάνω από 45.000 δολάρια το bitcoin στην αρχή του 2024
pexels Photo: pixabay.com
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει σημειώσει άνοδο 172% τους τελευταίους 12 μήνες.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το bitcoin στην αρχή του 2024, με το μεγαλύτερο κρυπονόμισμα στον κόσμο να ενισχύεται άνω του 6% για τις πρώτες 3 συνεδριάσεις του νέου έτους.

Λίγο μετά τις 09:00 της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) το bitcoin βρισκόνταν πάνω από τα 45.000 δολάρια, ενισχυμένο από τις προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν σύντομα τα πρώτα spot bitcoin exchange-traded funds στη χώρα. Η γενική αισιοδοξία για τα cryptos ενθάρρυνε επίσης την πρόοδο σε μικρότερα νομίσματα όπως το solana και το avalanche.

Ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Τζέιμς Σέιφαρτ, συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που αναμένουν ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) θα εγκρίνει μια παρτίδα αιτήσεων spot bitcoin ETF μέχρι την προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου. Το token έχει σημειώσει άνοδο 172% τους τελευταίους 12 μήνες με βάση τα στοιχήματα ότι τα προϊόντα θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ζήτησης του.

Τα ψηφιακά assets επωφελήθηκαν επίσης από τις προσδοκίες των αγορών για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια το 2024.

Οι τιμές των cryptos θα μπορούσαν να ταλαντευτούν εάν οι επενδυτές συνεχίσουν να μειώνουν τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική, προσθέτει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com