Με το bitcoin ήδη σε ιστορικό ρεκόρ, η Bernstein εκτιμά πως θα φτάσει τα 150.000 δολάρια

Με το bitcoin ήδη σε ιστορικό ρεκόρ, η Bernstein εκτιμά πως θα φτάσει τα 150.000 δολάρια
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Οι εταιρείες εξόρυξης bitcoin παραμένουν οι καλύτερες μετοχές για να «μπει» κάποιος στο ράλι του κρυπτονομίσματος.

Παρά τη φρενίτιδα από την αρχή του 2024 για το bitcoin και το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο που σημειώνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, η επενδυτική εταιρεία Bernstein εκτιμά πως το bitcoin μπορεί να υπερδιπλασιάσει τα σημερινά του επίπεδα.

Σε ενημέρωση προς τους πελάτες της, η Bernstein συστήνει επενδύσεις στους «ανθρακωρύχους» του bitcoin, την ώρα που το νόμισμα ξεπέρασε πρόσκαιρα στις 16:00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τα 73.000 δολάρια.

Η Bernstein υπενθύμισε τα λόγια του Σατόσι Νακαμότο (θεωρείται ο «πατέρας» του νομίσματος), ο οποίος είπε σε ένα άλλο μέλος του φόρουμ που συζητούσε για το bitcoin το 2010: «Αν δεν το καταλαβαίνεις, δεν έχω το χρόνο να προσπαθήσω να σε πείσω».

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bernstein, Γκαουτάμ Τσουγκάνι, οι εταιρείες εξόρυξης bitcoin παραμένουν οι καλύτερες μετοχές για να «μπει» κάποιος στο ράλι του κρυπτονομίσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε πλέον πιο πεπεισμένοι για την τιμή των 150.000 δολαρίων για το bitcoin», συπλήρωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως η Bernstein αναμένει «εισροές ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024 και άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2025. Τις τελευταίες 40 ημέρες διαπραγμάτευσης από την έναρξη των ETF στις ΗΠΑ στις 10 Ιανουαρίου, οι εισροές του bitcoin ETF έχουν ήδη ξεπεράσει τα 9,5 δισ. δολάρια».

Ο Τσουγκάνι πιστεύει ότι αυτές είναι ακόμη οι πρώτες μέρες της ενσωμάτωσης του bitcoin στα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: