Μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα η υποβολή της λίστας

Μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα η υποβολή της λίστας

Ποιες είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν προς διαπραγμάτευση.

Έως αργά το βράδυ σήμερα αναμένεται να έχει σταλεί από την ελληνική κυβέρνηση το κείμενο των προτάσεών της για μεταρρυθμίσεις στις Βρυξέλλες ώστε να αξιολογηθεί την Τρίτη το πρωί από το EuroWorking Group με τη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ, του Πιέρ Μοσχοβισί και του Μάριο Ντράγκι.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών του Eurogroup για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Οι ίδιες πηγές δεν αναφέρουν αν έχει σταλεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων στους θεσμικούς εταίρους

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο υπουργός Αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας σημείωσε ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων είναι μέσα στη λίστα, εκτιμώντας ότι το μέτρο “δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα” καθώς “δεν προκαλεί δημοσιονομικό κενό”.

Πρόσθεσε ότι το οποιοδήποτε όχι από τους δανειστές πρέπει να αιτιολογηθεί στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί.

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες στη λίστα που καταρτίζεται δεν θα περιέχονται θέματα που αφορούν το εργασιακό, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, το ασφαλιστικό, το πάγωμα των πλειστηριασμών και τις επαναπροσλήψεις των καθαριστριών και άλλων υπαλλήλων του Δημοσίου καθώς αυτά θεωρούνται ζητήματα εσωτερικής πολιτικής.

Στη λίστα ωστόσο θα περιλαμβάνονται δεσμεύσεις για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, πάταξη της διαφθοράς, μεταρρυθμίσεις στον Δημόσιο Τομέα, αλλαγές από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, μέτρα για περαιτέρω ανεξαρτησία της γγ Εσόδων αλλά και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.