Μεγάλες ευκαιρίες στις αγορές βλέπει το α’ τρίμηνο του 2023 η Morgan Stanley

Μεγάλες ευκαιρίες στις αγορές βλέπει το α’ τρίμηνο του 2023 η Morgan Stanley
Photo:
Υπενθυμίζεται πως η Morgan Stanley ήταν μία από τις αρκούδες των αγορών, που σωστά προέβλεψε φετινό selloff…

Νέο «πάτο» αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες διαβλέπει μέχρι το α’ τρίμηνο του 2023 η Morgan Stanley.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, ο δείκτης βαρόμετρο τόσο του αμερικανικού χρηματιστηρίου όσο και διεθνώς αγγίξει τις 3.000 μονάδες (-15% από τα τρέχοντα επίπεδα) και κατόπιν θα ανακάμψει στις 3.900 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Morgan Stanley ήταν μία από τις αρκούδες των αγορών, που σωστά προέβλεψε φετινό selloff. Ωστόσο, πλέον βλέπει «καταπληκτικές ευκαιρίες», δεδομένου ότι οι μετοχές θα σημειώσουν νέο χαμηλό το πρώτο τρίμηνο.

«Θα σημειώσετε νέο χαμηλό κάποια στιγμή στο πρώτο τρίμηνο και αυτό θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία αγοράς», είπε σε συνέντευξή του στο CNBC ο επικεφαλής αναλυτής της Wilson, προσθέτοντας: «Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του επόμενου έτους θα κοιτάμε το 2024, όταν τα κέρδη θα επιταχυνθούν ξανά. Νομίζω ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Αλλά τα τελικά στάδια μπορεί να είναι πολύ δύσκολα, σωστά;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Morgan Stanley, οι αγορές δεν θα σπάσουν πριν το κάνει η αγορά εργασίας. Αντίθετα, θα δώσει τη δυνατότητα μιας ήπιας προσγείωσης. 

Επίσης, σύμφωνα με την τράπεζα, η αγορά αρχίζει να προεξοφλεί μια ανάκαμψη ανάπτυξης πολύ πριν τα υστερούντα δεδομένα γίνουν πιο εποικοδομητικά. «Κατά την άποψή μας, βρισκόμαστε στο σημείο του κύκλου όπου η υπόθεση μιας πιο γραμμικής διαδρομής τιμών δεν έχει νόημα, καθώς αυτό πιθανότατα θα είναι ένα περιβάλλον συναλλαγών για κάποιο χρονικό διάστημα».