Μεγάλο προβάδισμα της ακροδεξιάς στις ιταλικές δημοσκοπήσεις

Μεγάλο προβάδισμα της ακροδεξιάς στις ιταλικές δημοσκοπήσεις
Photo: pixabay.com
Η άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας «πείθει» το 24,8% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρείας Swg, το οποίο πραγματοποιήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7, η ιταλική συντηρητική παράταξη διατηρεί μεγάλο προβάδισμα επί της κεντροαριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας «πείθει» το 24,8% των ερωτηθέντων, η Λέγκα βρίσκεται στο 12,5% ενώ τη Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προτίθεται να ψηφίσει το 7% του στατιστικού δείγματος. Το μικρό κόμμα «Εμείς οι μετριοπαθείς», που ανήκει, πάντα, στην κεντροδεξιά, βρίσκεται στο 1,6%.

Σε ό,τι αφορά την κεντροαριστερά, το Δημοκρατικό Κόμμα, στη φάση αυτήμ αγγίζει το 22,3% της πρόθεσης ψήφου, οι πράσινοι και οι Ιταλική Αριστερά το 4% και το κόμμα «Περισσότερη Ευρώπη» το 1,5%. Η πολιτική δύναμη που ίδρυσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, η «Προσπάθεια Πολιτών», δεν ξεπερνά το 1,2%.

Τα Πέντε Αστέρια, παράλληλα, με επικεφαλής τον Τζουζέπε Κόντε, βρίσκονται στο 11,6% και η κεντρώα συμμαχία των Ρέντσι και Καλέντα, με τον λεγόμενο «Τρίτο Πόλο», στο 6,8%.

Συνολικά, δηλαδή, σύμφωνα με την εταιρεία Swg, η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει το 45,9% της πρόθεσης ψήφου και η κεντροαριστερή το 29%.