Mεγάλου (Πειραιώς): Αναμένονται επενδύσεις 120-150 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία

Mεγάλου (Πειραιώς): Αναμένονται επενδύσεις 120-150 δισ. ευρώ την επόμενη τετραετία
Ο Χρήστος Μεγάλου, CEO της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, μιλά σε πάνελ κατά την 3η ημέρα εργασιών, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023. Το φετινό συνέδριο του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών έχει κεντρικό θέμα “Paradigm Shifts” και διεξάγεται από τις 26 έως τις 29 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι τρεις λόγοι που φέρνουν τους επενδυτές στην Ελλάδα.

Η παγκόσμια κοινότητα και οι επενδυτές βλέπουν την Ελλάδα θετικά. Τα επόμενα 4 χρόνια αναμένονται επενδύσεις που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ανέλθουν σε 120-150 δισ. ευρώ θα αλλάξουν την οικονομία, τόνισε ο κ. Χρήστος Μεγάλου διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μεγάλου, αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους. «Πρώτον η προβλεπόμενη αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, κάτι που προβλέπεται να είναι μόνιμο χαρακτηριστικό τα επόμενα χρόνια. Δεύτερον, είμαστε πολύ κοντά στην απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ελπίζουμε να συμβεί μετεκλογικά, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Και τρίτον είναι το ίδιο το είδος των επενδύσεων στη χώρα. Επενδύσεις στη φιλοξενία, στις ΑΠΕ, στις υποδομές προσελκύουν την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για την πράσινη ενέργεια θα βοηθήσουν στην αποφυγή της μείωσης των επενδύσεων για την ελληνική πράσινη μετάβαση, αλλά φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι μία μακροπρόθεσμη λύση. «Από την πλευρά μας τόσο σαν τράπεζα, όσο και σαν οικονομία, εκμεταλλευόμαστε με αποτελεσματικότητα το επενδυτικό πράσινο πρόγραμμα. Αξιοποιούμε με επιμονή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης. Σαν αποτέλεσμα η Ελλάδα είναι μία από τις πρωτοπόρες χώρες στην Ευρώπη στην ενεργειακή μετάβαση», πρόσθεσε.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ευρωπαϊκό επίπεδα που πρωτοστατούν σε αυτό. Λίγες μέρες πριν συμπεριλήφθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των Εurope Climate Leaders από τους Financial Times, ανέφερε.

Δείτε LIVE το 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η σχετική με το DEF III ειδησεογραφία βρίσκεται συγκεντρωμένη στο micro site www.amna.gr/delphi-VIII όπου γίνεται ζωντανή μετάδοση του DELPHI ECONOMIC FORUM VIII.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: