Η Μέι θα πάει σε τρίτη ψηφοφορία μόνο αν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας

Η Μέι θα πάει σε τρίτη ψηφοφορία μόνο αν υπάρχει περίπτωση επιτυχίας
epa07431418 A grab from a handout video made available by the UK Parliamentary Recording Unit shows British Prime Minister Theresa May gestures during a debate at the House of Commons parliament in London, Britain, 12 March 2019. British parliament will vote on British Prime Minister May's amended Brexit deal later in the day. Theresa May wants parliament to back her 'improved' withdrawalk agreement she has negotiated with the EU over the so-called 'backstop'. The United Kingdom is officially due to leave the European Union on 29 March 2019, two years after triggering Article 50 in consequence to a referendum. EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT MANDATORY CREDIT: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία «μακρά» παράταση του άρθρου 50.

Μία τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα θα προγραμματιστεί μόνο εάν υπάρξει μία «ρεαλιστική προοπτική» να επιτύχει, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, σε ενημέρωσή της, αν και δεν απέκλεισε ούτε το ενδεχόμενο να διεξαχθεί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας στο κοινοβούλιο, η Τετάρτη είναι η τελευταία μέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, και αν τελικά υπάρξει ψηφοφορία, η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει την πρότασή της μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι δεν θα επαναδιαπραγματευτεί το backstop στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ξεκινά την Πέμπτη, ενώ θα συνεχίσει τις συνομιλίες με το βορειο-ιρλανδικό κόμμα DUP για την υποστήριξή του στη συμφωνία αποχώρησης.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει αυτή την εβδομάδα την συμφωνία για το Brexit, η πρωθυπουργός θα αναζητήσει μία «μακρά» παράταση του άρθρου 50 από την ΕΕ στην Σύνοδο Κορυφής, χωρίς να προσδιορίσει την ακριβή χρονική διάρκεια.