Melira: Επενδύει σε γραμμή παραγωγής καλλυντικών με μέλι

Melira: Επενδύει σε γραμμή παραγωγής καλλυντικών με μέλι
Οι διεθνείς βραβεύσεις, η σύμπραξη με Κινέζο επιχειρηματία και η γραμμή παραγωγής ελληνικών καλλυντικών με βάση το μέλι.

Της Μαρίας Ακριβού

Τη δημιουργία γραμμής παραγωγής για την παρασκευή φυτικών καλλυντικών με βασική πρώτη ύλη το μέλι σχεδιάζει η Melira, η ελληνική εταιρεία που έχει ξετρελάνει με τα προϊόντα της ακόμη και τη βασιλική οικογένεια του Μπαχρέιν. Η εταιρεία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό και κάνει «focus» σε νέα προϊόντα, όπως επίσης και στην τοποθέτηση του brand σε καινούριες αγορές.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν ομολογουμένως μια εξαιρετική χρονιά, δεδομένου ότι το brand απέσπασε 15 βραβεία στα μονοποικιλιακά του μέλια από τα Great Taste Awards στο Λονδίνο, αλλά και το χρυσό βραβείο βιολογικού θυμαρίσιου μελιού στον διαγωνισμό biomiel στη γειτονική Ιταλία.

«Έχοντας ως βάση τα μονοποικιλιακά μέλια μας κ έπειτα από πολυετείς έρευνες και επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, δημιουργήσαμε την σειρά καλλυντικών melira με το μέλι ερείκης, τον βασιλικό πολτό ,το γάλα γαϊδούρας και το ελαιόλαδο για το πρόσωπο (scrub,musk,serum,eye cream,face cream). Παράλληλα, αξιοποιήσαμε το μέλι από άνθη πορτοκαλιάς και ελαιόλαδο για την παρασκευή καλλυντικών που προορίζονται για το σώμα (hand cream,σαμπουαν,body butter & lotion) και είναι ιδανικά για τη φυσική φροντίδα του δέρματος», αναφέρει στο fortunegreece.com ο Πάνος Αλεξίου, δεύτερης γενιάς επιχειρηματίας που βρίσκεται στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης, η οποία επί των ημερών του απέκτησε εξαγωγικό χαρακτήρα.

Παντρεύοντας το μέλι με βότανα, συστατικά τα οποία από την αρχαιότητα θεωρούνταν ελιξίρια υγείας και ομορφιάς, η Melira κατάφερε να δημιουργήσει premium προϊόντα που έλειπαν από τη διεθνή αγορά και βασίζονται αποκλειστικά στις ευεργετικές ιδιότητες της ελληνικής γης. Εξίσου μεγάλη απήχηση έχουν οι κεραλοιφές, κατάλληλες να ενυδατώσουν αγκώνες, φτέρνες και χείλη, οι οποίες βγαίνουν σε  δέκα διαφορετικές γεύσεις και αρώματα, (γιασεμί,πρόπολη,μάνγκο,βατόμουρο,ελιά,σταφύλι Σαντορίνης,φράουλα,αλόη και χαμομήλι) αλλά και τα φυσικά σαπούνια που περιέχουν ελαιόλαδο και μέλι.

Το «άνοιγμα» στην Αυστραλία

Η εταιρεία έχει παρουσία σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Αμερική, Καναδά, στη Σκανδιναβικές χώρες αλλά και στην Κορέα. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Αλεξίου το 2019 ο στόχος είναι το brand Melira να μπει δυναμικά στην αγορά της Αυστραλίας, με τις συζητήσεις για τη διανομή του να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στρατηγικής όμως σημασίας είναι και η είσοδος στα duty free των αεροδρομίων της χώρας, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών, συνεισφέροντας τα μέγιστα στις πωλήσεις. «Μέσω της Dufry έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα προώθησης ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό και ήδη 15 κωδικοί μας φιγουράρουν στα ράφια του αεροδρομίου της Ζυρίχης που προσελκύει υψηλού επιπέδου τουρίστες» τονίζει ο κ. Αλεξίου.

Υψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών βρίσκεται το μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό, που θεωρείται και ο πιο εμπορικός κωδικός, ενώ σε best seller έχει αναδειχτεί η κρέμα προσώπου και το serum προσώπου και ματιών με μέλι ερείκης.

Οι εκτιμήσεις για το 2019 είναι ότι ο τζίρος θα κινηθεί ανοδικά κατά 30% σε σχέση με το 2018. Παράλληλα τον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει ένα shop in shop στο Καλλιμάρμαρο, στο μαγαζί Κινέζου επιχειρηματία που θα φιλοξενεί αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και θα ακούει στο όνομα Κυβέλη. «Είναι ένα project πιλοτικό που αν πετύχει στην ελληνική αγορά θα λειτουργήσει ως όχημα για τη δημιουργία αντίστοιχων concept stores Melira στις μεγαλύτερες κινεζικές πόλεις», καταλήγει ο κ. Αλεξίου.