Μετά την Ινδία, στη Ντόχα ο Μητσοτάκης – Συναντά τον εμίρη Αλ Θάνι

Μετά την Ινδία, στη Ντόχα ο Μητσοτάκης – Συναντά τον εμίρη Αλ Θάνι
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» της Ινδίας και στη δημοσιογράφο Navika Kumar, κατά την επίσκεψή του στο Νέο Δελχί, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Ινδία μετέβη στο Κατάρ, όπου σήμερα, Σάββατο θα έχει συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ σεΐχη Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι στη Ντόχα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο πρωθυπουργός έφθασε ήδη στο Κατάρ όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η σημασία της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ντόχα

Την ισχυρή βούληση του Κατάρ για την ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας με την Ελλάδα, εκφράζει ο Καταριανός πρέσβης στην Ελλάδα, Άλι Αλ Μανσούρι, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα. «Οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού» αναφέρει ειδικότερα.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρεσβευτής του Κατάρ στην Ελλάδα υπογραμμίζει τη σημασία της επίσκεψης για τις διμερείς σχέσεις. «Έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», τονίζει ο πρέσβης του Κατάρ.

Επισημαίνει πως η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώνει τη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών.

Μάλιστα, εκτιμά ότι η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις και υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Ακολουθεί η δήλωση του πρεσβευτή του Κατάρ στην Ελλάδα

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κράτος του Κατάρ το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, έχει μεγάλη σημασία, καθώς επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο χωρών όπως ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις και την επιθυμία τους να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν την εν λόγω συνεργασία σε νέους τομείς και ορίζοντες, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο φίλων λαών και την ενίσχυση της περιφερειακής και διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας.

Η εν λόγω επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην Ντόχα, είναι η δεύτερη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η οποία επιβεβαιώνει την σύσφιγξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών. Η εν λόγω επίσκεψη αποτελεί επίσης ευκαιρία για εκτενή διάλογο και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, σε όλες τις περιφερειακές και διεθνείς σχέσεις. Υπογραμμίζει την κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για επίλυση των διεθνών προβλημάτων και συγκρούσεων, μέσω της διπλωματικής οδούς και τηρώντας τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις.

Οι δύο χώρες διέπονται από έντονη επιθυμία όπως ενισχύσουν και επεκτείνουν τη διμερή συνεργασία τους σε όλους τους τομείς, καθότι και οι δύο χώρες σημειώνουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη και υπάρχει κοινή επιθυμία και ευρύ δυναμικό για ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων, ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, του εμπορίου, των μεταφορών, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: