Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια

Μετωπική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τα υποβρύχια

«Δεν ελέγχουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά τον υπουργό Άμυνας της εποχής», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Υπονόμευση της σταθερότητας «βλέπει» η ΝΔ.

Σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οδηγείται η συζήτηση που ξεκίνησε το πρωί στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «σήμερα θα πρέπει να απολογηθεί» και στην πραγματικότητα «οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι κατήγοροι αλλά είναι κατηγορούμενοι».

Στον αντίποδα, την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ προσέρχεται σήμερα στη συζήτηση όχι με διάθεση ουσιαστικών απαντήσεων αλλά «με συστηματικές προσπάθειες παραπλάνησης και αντιπερισπασμού που δεν αγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε, εκ προοιμίου, ο γενικός εισηγητής του κόμματος, Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που το έχει προαναγγείλει ήδη το ΠΑΣΟΚ. Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν ελέγχει σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον αρμόδιο υπουργό εκείνης της κρίσιμης περιόδου, που είχε την ευθύνη να δώσει λύσεις αλλά που με τους χειρισμούς του τα πράγματα έγιναν χειρότερα και από πριν.

Διαβάστε ακόμη: «Κόκκινο» θα χτυπήσει στη Βουλή η αντιπαράθεση Βενιζέλου – Τσίπρα

Στο κλίμα αυτό, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, άφησε αιχμές ότι το κείμενο της πρότασης είναι υπαγορευμένο από πρόσωπα που βρίσκονται στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν άμεση εμπλοκή σε ζημιογόνες εξελίξεις στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όσο για τη θέση της ΝΔ, όπως αυτή αναλύθηκε από τον γενικό εισηγητή της, Κώστα Τασούλα, συμπυκνώνεται στο ότι αυτήν τη στιγμή η τακτική Δικαιοσύνη ερευνά τα θέματα των συμβάσεων των Ναυπηγείων, ότι η σύμβαση του 2010 έχει συζητηθεί στη Βουλή, σε μια προανακριτική και μία εξεταστική επιτροπή και στο ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικό στόχο να υπονομεύσει την κυβερνητική σταθερότητα και συνοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ