Μετρημένες επιλογές ίσον σταθερή επιτυχία

Μετρημένες επιλογές ίσον σταθερή επιτυχία

H Ειρήνη Σουγανίδου εξηγεί γιατί κόντρα στην κρίση, την πειρατεία και τον ανταγωνισμό η Feelgood Εntertainment αναπτύσσεται.

Το 2008 -ακόμη και αν η οικονομική κρίση ήταν ένα μακρινό σύννεφο στον παγκόσμιο ορίζοντα- ο κλάδος της ψυχαγωγίας διερχόταν άσχημες ημέρες. Κι ενώ όλα προδιαγράφονταν δυσοίωνα, η Ειρήνη Σουγανίδου, με πολύχρονη πείρα στον τομέα, αποφασίζει να πάρει την πρωτοβουλία και να δημιουργήσει τη Feelgood entertainment, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έγινε μια υπολογίσιμη δύναμη στην αγορά διανομής κινηματογραφικών ταινιών.

Έχοντας απέναντί της ισχυρό ανταγωνισμό από μεγάλους διανομείς όπως η Village και η Odeon, η εταιρεία κατάφερε να πάρει μερίδιο στην αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου, εξασφαλίζοντας κατ’ αρχάς συμβόλαια με μεγάλα στούντιο, όπως η Disney.

To 2012, χρονιά κατά την οποία τα έσοδα της κινηματογραφικής αγοράς στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 25% και σύμφωνα με ανεπίσημους υπολογισμούς, η πτώση στον χώρο του βίντεο αγγίζει αθροιστικά ποσοστό 50-60% την τελευταία τριετία, η Feelgood entertainment υπεραπέδωσε. Η εταιρεία εμφάνισε θεαματική αύξηση κύκλου εργασιών από τα 8,3 εκατ.ευρώ το 2011 στα 12,2 εκατ.ευρώ, ενώ κατάφερε να περάσει και σε κερδοφορία. Ο δε μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών της στην τριετία αγγίζει το 60%.

Διαβάστε ακόμη: Πέντε τρόποι για να μοιάσει η επιχείρησή σας στην Pixar

Οι αντιξοότητες είναι πολλές, σύμφωνα με την Ειρήνη Σουγανίδου. Το παράνομο downloading έχει πάρει διαστάσεις τρομακτικές και η κρίση δυστυχώς δεν έφερε την πολυαναμενόμενη στροφή προς την ψυχαγωγία. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η εταιρεία επέλεξε να εισέλθει και στον χώρο της δισκογραφίας εντός του 2013, η οποία μαστίζεται από την πειρατεία, αναλαμβάνοντας το ρεπερτόριο της Sony Music. «Δεν είναι απλή τόλμη, αλλά η γνώση της αγοράς», εξηγεί, «που μας οδηγεί σε μετρημένες και προσεκτικές επιλογές, οι οποίες έως σήμερα μας έχουν δικαιώσει».

Εκτός από τη διανομή των μεγάλων ξένων τίτλων, η Feelgood στηρίζει και την ελληνική παραγωγή ταινιών, όπως ο βραβευμένος «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου, αλλά και η «Miss Violence» του Αβρανά, ενώ εμπλέκεται πλέον και στη συμπαραγωγή, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή της στη «Μικρά Αγγλία», τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, η οποία από τις 7 Δεκεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στo περιοδικό Fortune, που κυκλοφορεί στα περίπτερα. 

Διαβάστε ακόμη: Η πειρατεία «σώζει τα κέρδη»

А, вот рассматривать вариант быстрого кредита – микрозайм, в качестве выхода, то ситуация становится не такой печальной.