Μια ακόμη ιστορική ομάδα της Premier League είναι ένα βήμα πριν την πώληση σε Αμερικανούς

Μια ακόμη ιστορική ομάδα της Premier League είναι ένα βήμα πριν την πώληση σε Αμερικανούς
Photo: AFP
Η 777 Partners κοντά στην οριστικοποίηση της εξαγοράς της Έβερτον από τον Φαχράντ Μοσίρι.

Κοντά στην εξαγορά του από Αμερικανούς επενδυτές βρίσκεται ο σύλλογος της Έβερτον στην Premier League, καθώς τα επενδυτικά σχήματα από τις ΗΠΑ αυξάνουν το μερίδιο τους στο καλύτερο -κατά πολλούς- και πλουσιότερο -αναμφίβολα- ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η 777 Partners των Στίβεν Πάσκο και Τζο Ουόντερ με έδρα το Μαϊάμι, είναι κοντά στην οριστικοποίηση της εξαγοράς της Έβερτον από τον Φαχράντ Μοσίρι. Ο 68χρονος Βρετανοϊρανός, ο οποίος έχει ρίξει εκατοντάδες εκατ. στερλινών στην ομάδα που υπολειτουργεί, αναμένεται να αποχωρήσει με ένα κλάσμα των χρημάτων που επένδυσε, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος που μίλησε στο Bloomberg.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται στα τελευταία στάδια των συνομιλιών, αλλά η συμφωνία μπορεί ακόμη να καταρρεύσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων. Ο Μοσίρι αναμένεται να αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του ένα εν μέρει ολοκληρωμένο, υπερσύγχρονο γήπεδο στην περιοχή Bramley-Moore Dock του Λίβερπουλ.

Σημειώνεται πως εάν το deal ολοκληρωθεί και η Έβερτον περάσει στα χέρια της 777 Partners, τότε 10 από τις 20 ομάδες της Premier League θα έχουν Αμερικανούς ιδιοκτήτες.

Εκπρόσωπος της Έβερτον αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως.

Οι άλλες ομάδες της 777 Partners

Τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί επενδύουν στα πέντε μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην Αγγλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Ορισμένοι από αυτούς επιδιώκουν ένα μοντέλο ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την κοινή χρήση ταλαντούχων παικτών και πιο προσοδοφόρων χορηγικών συμφωνιών.

Η 777 Partners έχει δημιουργήσει μια σταθερή ομάδα ιστορικών ποδοσφαιρικών ομάδων που εκτείνεται από τη Βραζιλία έως το Βέλγιο. Είχε κάποιες επιτυχίες, όπως η επιστροφή της Τζένοα στη Serie A της Ιταλίας, αφού κληρονόμησε μια ομάδα που βρισκόταν στο δρόμο προς τον υποβιβασμό. Σύμφωνα με το Bloomberg, η777 έχει υπερδιπλασιάσει την αξία της ομάδας στη Γένοβα, ενώ μείωσε το κόστος της ομάδας εκεί κατά 50%.

Η Βάσκο ντα Γκάμα στη Βραζιλία κέρδισε επίσης την άνοδο πέρυσι, ενώ η Χέρτα Βερολίνου υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com