Μια εφαρμογή που… παραιτείται για εσάς

Μια εφαρμογή που… παραιτείται για εσάς

Όσοι βρίσκεστε στην «ευχάριστη θέση» να παραιτηθείτε αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο, υπάρχει λύση.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο στην Ελλάδα του 28% ανεργίας να θέλει κάποιος να παραιτηθεί, όμως επειδή τα πάντα είναι μέσα στη ζωή, το στρες της παραίτησης είναι κάτι κοινό για όλους. Σε αυτήν ακριβώς την αμηχανία της στιγμής επιχειρεί να απαντήσει μια εφαρμογή που «παραιτείται» για εμάς. Το Quit Your Job.

Μέσω μια σειράς ερωταπαντήσεων σε μορφή κουίζ, το Quit Your Job βάζει τον υποψήφιο προς παραίτηση να κατανοήσει τους ακριβείς λόγους για τους οποίους θέλει να αφήσει τη δουλειά του. Έπειτα, δημιουργεί το «τέλειο μήνυμα για να παραιτηθείς». Μία μικρή περίληψη όλων εκείνων που κάνουν τη δουλειά του ανυπόφορη, έτοιμη να σταλεί στο αφεντικό.

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα apps για επιχειρηματίες

«Παρά τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, εξακολουθούμε να υποβάλλουμε την παραίτηση μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια», λέει στο πρακτορείο Reuters ο Alex Douzet, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TheLadders, δημιουργού της εφαρμογής.

Σύμφωνα με τον Douzet οι πρώτες μέρες της χρονιάς είναι οι πλέον «φορτωμένες». Πολλοί είναι εκείνοι που περιμένουν να λάβουν το δώρο τους ή κάποιο μπόνους και μετά να φύγουν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν πραγματικά στα σοβαρά τις προσωπικές τους δεσμεύσεις, ή αλλιώς New Year’s resolutions.

Διαβάστε ακόμη: Φορτίστε το iPhone σας ασύρματα και από απόσταση

Κι επειδή το παν είναι να έχουμε πάντοτε προμελετημένο το επόμενο μας βήμα, η TheLadder προτείνει εκτός από το Quit Your Job, και το Job Search (για iOS). Την εφαρμογή που θα ψάξει να μας βρει δουλειά –σε περίπτωση που δεν το έχουμε κάνει ήδη- βασιζόμενη στους στόχους και τα επαγγελματικά μας προσόντα.

Δυστυχώς, η στιγμή της παραίτησης δεν είναι η μοναδική περίπτωση που μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Υπάρχουν ακόμη πιο περίεργες καταστάσεις, όπως η διαδικασία του χωρισμού. Η TheLadders δοκιμάζει κι εκεί την τύχη της, μέσω της συνεργασίας της με τους δημιουργούς του BreakupText.

Όπως λέει και ο τίτλος της, η εφαρμογή αυτή στέλνει μηνύματα χωρισμού. Κάτι που πριν το κάνουμε καλό θα ήταν να το σκεφτούμε πολύ πιο σοβαρά. Άλλο πράγμα να παραιτείσαι, κι άλλο να χωρίζεις με ένα μήνυμα…