Μια σανίδα για σέρφινγκ δια χειρός Mercedes-Benz

Μια σανίδα για σέρφινγκ δια χειρός Mercedes-Benz

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκεύασε ένα surfboard με ενσωματωμένο σύστημα τηλεμετρίας για τον πρωταθλητή ΜακΝαμάρα.

«Ασημένιο βέλος των θαλασσών» ονομάζεται η σανίδα του σέρφινγκ που δημιούργησε η Mercedes-Benz προς τιμήν του αθλητή του σερφ Γκάρετ ΜακΝαμάρα που έχει σκοπό να «δαμάσει» τα «άγρια» και πανύψηλα κύματα της περιοχής του Ναζαρέ, στα βόρεια της Πορτογαλίας.

Ως χορηγός του Αμεριανού αθλητή, η Mercedes-Benz ακολούθησε την προτροπή της διαφημιστικής εταιρείας BBDO και ανέλαβε, εκτός από τα αυτοκίνητα που συνήθως χορηγεί, να δημιουργήσει ένα surfboard «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του αθλητή, ο οποίος κατέχει και το Παγκόσμιο Ρεκόρ από το 2011, όταν και κατάφερε να μείνει όρθιος στο ψηλότερο κύμα, ύψους 24 μέτρων, πάλι στο Ναζαρέ της Πορτογαλίας.

Για πρώτη φορά τεχνικοί, μηχανικοί και σχεδιαστές στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη κατασκεύασαν μία σανίδα του σέρφινγκ με ενσωματωμένο σύστημα τηλεμετρίας, που σε συνδυασμό με έναν πομπό στη στολή του ΜακΝαμάρα θα μετρά τις επιδόσεις του στο σερφ.

1/3

Δείτε ακόμη: Πωλήθηκε έναντι 210.000 ευρώ η Harley του Πάπα Φραγκίσκου