Μιχαλολιάκος και Δρίτσας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Μιχαλολιάκος και Δρίτσας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Τι δήλωσαν στις κάμερες οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Πειραιά.

Στις 11:40 το πρωί στο 09ο Γενικό Λύκειο Πειραιά στην Καστέλλα προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε καλή δύναμη στη δικαστική αντιπρόσωπο και στην εφορευτική επιτροπή και προσήλθε στο παραβάν για να ψηφίσει. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι κάποιοι στιγμή τον ρώτησαν χαριτολογώντας αν γνωρίζει ποιόν θα ψηφίσει, απάντησε: «Δεν ξέρω ποιόν να πρωτοσταυρώσω- είναι άξιοι όλοι τους».

Μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε : «Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ώρα που ψηφίζει ο καθένας από εμάς». «Πολίτες όλοι, μία ψήφο έχουμε όλοι στη δημοκρατία κι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ο πιο ισχυρός της πολιτικής εξουσίας. Παίρνουμε τις τύχες της πόλης μας, της πατρίδας μας στα χέρια μας.

‘Ασκησα το εκλογικό μου καθήκον με σεβασμό στην τιμή της πολιτικής, στο ήθος της πολιτικής και της δημοκρατίας, στον αξιακό κώδικα του Πειραιά». τόνισε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος το απόγευμα κατά την ώρα της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων θα βρίσκεται με στενούς του συνεργάτες στο εκλογικό του κέντρο.

Δρίτσας: Κυοφορείται η αλλαγή στον Πειραιά
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι προσήλθε για να ψηφίσει ο υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας. Σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο τόνισε ότι από το πρωί στις κάλπες κυοφορείται η αλλαγή.

Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τον Πειραιά και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για σοβαρά κρούσματα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας σε τμήματα του Πειραιά.

«Ο εργατόκοσμος μπροστά στην κάλπη είναι ανάγκη να ψηφίσει με βάση τα συμφέροντά του. Αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα , των εκλογών, αυτό θα το κρίνει. Όμως θέλω να πω πριν ανοίξουν οι κάλπες, ότι η προσπάθεια του κόμματός μας τα προηγούμενα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ μεγάλη συσπείρωση κόσμου σε όλη τη χώρα και στον Δήμο του Πειραιά που αυτό θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές, μέσα στο λαϊκό κίνημα. Για να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και να ανοίξουμε τον δρόμο για την λαϊκή προοπτική» δήλωσε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ το ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Διαβάστε ακόμη: 

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθήνας

Μώραλης: Ελπίζουμε η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγάλη