Μήνυμα αισιοδοξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλε ο 1ος αγώνας LAWYERS’ RUN for Children

Μήνυμα αισιοδοξίας και κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλε ο 1ος αγώνας LAWYERS’ RUN for Children
Υποστηρίζοντας το Μαζί για το Παιδί και την «Φλόγα» Σωματείο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Εκατοντάδες χαρούμενα πρόσωπα, αμέτρητα χαμόγελα και μία μοναδική ατμόσφαιρα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του 1ου LAWYERS’ RUN for Children που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες.

Ο στόχος των μελών του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος (Σ.Δ.Ε.Ε.) για την διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου με κοινωνικό χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του και ως εκδήλωση της κοινωνικής του ευθύνης πήρε σάρκα και οστά με τον καλύτερο τρόπο. Έδειξε ότι έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό θεσμό που θα αποτελεί κίνητρο για ψυχαγωγία και διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας, αλλά και ταυτόχρονα έναν εξαιρετικό τρόπος απόκτησης εμπειριών και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τους περισσότερους να προέρχονται από δικηγορικές εταιρίες μέλη του Σ.Δ.Ε.Ε. που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή, έλαβαν μέρος στις δύο αποστάσεις του προγράμματος (5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά) υποστηρίζοντας το Μαζί για το Παιδί και την «Φλόγα» Σωματείο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, στέλνοντας, έτσι, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Οι πρωταγωνιστές

Στο αγωνιστικό μέρος ο Νίκος Χασάνης ήταν ο μεγάλος νικητής στους άνδρες με τους Βασίλη Αργυριάδη και Δημήτρη Κρεμμύδα να τον πλαισιώνουν στις θέσεις του βάθρου. Στις γυναίκες, στην πρώτη θέση μαζί τερμάτισαν η Δανάη Πασπάτη και η Φωτεινή Οικονόμου ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε η Αθηνά Πάχου.

Μετά την ολοκλήρωση των απονομών του αγώνα των 5 χλμ. από τον κο Λουκά Σιγάλα, CEO της Minoan Lines, πλατινένιου χορηγού της διοργάνωσης, τη γενική διευθύντρια του «Μαζί για το Παιδί» κας Λένιας Κοντογούρη και εκπροσώπων του Δ.Σ. και της Ομάδας Εξωστρέφειας του Σ.Δ.Ε.Ε. σειρά είχε ο παιδικός αγώνας 1 χλμ. Τα παιδιά έτρεξαν για τα παιδιά, σκόρπισαν χαμόγελα και ενθουσιασμό και απόλαυσαν τον αγώνα αποκομίζοντας όμορφες εμπειρίες.

Στις πρώτες θέσεις στα αγόρια τερμάτισαν οι Αριστείδης Ζέπος, Φίλιππος Δαρδαμάνης και Αλέξανδρος Ζέπος, ενώ στα κορίτσια οι Μαρία Διαμαντοπούλου, Θεοδώρα Ιωάννα Τσαβδαρίδου και Αρετή Δανιηλίδη.  

Στην τελετή των απονομών παρευρέθηκε η πρόεδρος της Φλόγας κα Μαρία Τρυφωνίδη, η οποία όπως και η κα Κοντογούρη, ευχαρίστησαν του διοργανωτές για την σημαντική υποστήριξή τους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κων/νος Βουτεράκος δήλωσε: “Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους δρομείς για την θετική ενέργεια που εξέπεμψαν, τους χορηγούς και υποστηρικτές μας για την ευγενική και άμεση συνδρομή τους χωρίς την οποία δεν θα είχαμε αυτή την επιτυχία, την εθελοντική ομάδα της RSF Hellas και φυσικά την ομάδα της MyRace για την φροντίδα της οργάνωσης.  Φέτος ξεκινήσαμε κάτι νέο. Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατορθώσαμε να πραγματοποιήσουμε ένα απόλυτα πετυχημένο δρομικό event με κοινωνικό χαρακτήρα. Η επιτυχία αυτή μας δίνει ώθηση να αρχίσουμε άμεσα την προετοιμασία για τον αγώνα δρόμου της επόμενης χρονιάς και σας περιμένουμε όλους”.

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα ανέλαβε η RSF Hellas – Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης με πολυμελή ομάδα, οχήματα και πλήρη εξοπλισμό υποστήριξης. 

Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε η MyRace.

Σημαντική συμβολή για την πραγματοποίηση του αγώνα είχαν οι χορηγοί της διοργάνωσης, χωρίς την πολύτιμη, υλική και ηθική, συνδρομή τους ο αγώνας αυτός δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα. Αναφέρονται στη συνέχεια ανά κατηγορία χορηγίας.

Πλατινένιοι Χορηγοί

– Minoan Lines και Grimaldi Lines, μέλη του Ιταλικού Ομίλου GRIMALDI 

– Coca-Cola  Τρία Έψιλον – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ

Μεγάλοι Χορηγοί

– Cosmote

– B. Καυκάς Α.Ε.

Χορηγός

– Αρχειοθήκη

Υποστηρικτές

mental GRoup

– Bella Frutta / Orsero

– RSF Hellas Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών & Διάσωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: