Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Τουρκίας εάν κλιμακωθεί η κατάσταση

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Τουρκίας εάν κλιμακωθεί η κατάσταση
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Ταχυδρομείου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στη Λάρισα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για ανεύθυνη δραματοποίηση της κατάστασης από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το ζήτημα της γεώτρησης στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε».