Μητσοτάκης στο ITV: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όσους έφυγαν λόγω των πυρκαγιών

Μητσοτάκης στο ITV: Μια εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο σε όσους έφυγαν λόγω των πυρκαγιών
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και στελέχη του υπουργείου κατά τη διάρκεια σύσκεψης, Αθήνα, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023. Ο πρωθυπουργός σήμερα επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός και μια χώρα που θεωρεί την ασφάλεια προτεραιότητα

Μία εβδομάδα διακοπών στη Ρόδο θα προσφέρει δωρεάν η ελληνική κυβέρνηση σε όσους τουρίστες εγκατέλειψαν το νησί λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέντευξή του στο Good Morning Britain του ITV, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως “η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο” για όλους όσους τις διέκοψαν λόγω της φωτιάς. “Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί έχει επιστρέψει στην κανονικότητα”, δήλωσε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτώμενος για το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί Βρετανούς τουρίστες, ο πρωθυπουργός απάντησε: “Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Πάντα είχαμε πυρκαγιές – δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, αλλά κάτι που αφορά ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αυτό που μπορώ να σας πω και αυτό που φάνηκε και στη Ρόδο είναι ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για τέτοια γεγονότα. Τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργεί στην Ελλάδα ο αριθμός έκτακτης ανάγκης “112”, κάτι το οποίο δεν υπάρχει στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας απολύτως ασφαλής προορισμός και μια χώρα που θεωρεί την ασφάλεια προτεραιότητα.

“Όπως σας είπα, ακόμα και στη Ρόδο λιγότερο από το 15% του νησιού επηρεάστηκε κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Το υπόλοιπο νησί δεν είχε κανένα πρόβλημα” είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: