Μόλις 120 εκατ. δολάρια θα πληρώσει η Samsung στην Apple

Μόλις 120 εκατ. δολάρια θα πληρώσει η Samsung στην Apple

Η Apple διεκδικούσε μέχρι 2 δισ. δολάρια, αλλά το δικαστήριο είχε αντίθετη γνώμη.

Η κόντρα μεταξύ Apple και Samsung μπαίνει προσωρινά (;) στην άκρη, καθώς δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε πως η κορεατική εταιρεία θα αποζημιώσει την Apple με 120 εκατ. δολάρια καθώς παραβίασε δύο από τις πατέντες της.

Μπορεί η απόφαση να είναι υπέρ της Apple, αλλά στην εταιρεία δεν πανηγυρίζουν καθώς το ποσό είναι σημαντικά μικρότερο των 2 δισ. δολαρίων που διεκδικούσε η Apple ως αποζημίωση. Η Apple διεκδικεί επίσης την απαγόρευση κυκλοφορίας στην αγορά των ΗΠΑ για δέκα προϊόντα της Samsung τα οποία έχει κριθεί ότι ενσωματώνουν παραβιασμένες πατέντες της πρώτης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί και, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, δύσκολα θα συμβεί μετά και τη νέα αυτή απόφαση. Ακόμη όμως κι αν το δικαστήριο αποφασίσει μια τέτοια απαγόρευση, οι περισσότερες από αυτές τις 10 συσκευές δεν κυκλοφορούν πλέον στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι από την πλευρά της και η Apple θα καταβάλει προς την Samsung αποζημίωση ύψους 158.000 δολαρίων, επίσης για παραβίαση πατέντας.

Οι δύο κορυφαίες κατασκευάστριες smartphones του κόσμου έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εκατέρωθεν δικαστικές προσφυγές, στην προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν σε μία αγορά που η αξία της διαμορφώθηκε το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με το Bloomberg, σε 338,2 δισ. δολάρια.

Διαβάστε σχετικά: «Ιερός πόλεμος» μεταξύ Apple και Samsung