Μόνος στην κούρσα για την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ

Μόνος στην κούρσα για την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ
epa05277354 Republican Presidential candidate John Kasich speaks at a town hall one day after announcing that his campaign is joining forces with former rival Ted Cruz to try to stop Donald Trump from getting the delegates he needs to secure the Republican nomination at Thomas Farms Community Center in Rockville, Maryland, USA, 25 April 2016. As part of the alliance, Cruz will not challenge Kasich in primaries in Oregon and New Mexico. EPA/JIM LO SCALZO

Αποσύρεται και ο τελευταίος συνυποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Μόνος στην τελική ευθεία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων παρέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς παραιτήθηκε από την κούρσα και ο τελευταίος υποψήφιος, Τζον Κέισικ (φωτογραφία).

Ο κυβερνήτης του Οχάιο ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόσυρσή του από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος έπειτα από την απογοητευτική του πορεία μέχρι σήμερα και τις απανωτές νίκες του Τραμπ.

Ο Κέισικ είχε καταφέρει να κερδίσει μόνο την πολιτεία από την οποία προέρχεται, ενώ ο συνυποψήφιός του μένει πλέον μόνος στην τελική ευθεία για την επικύρωση της καθόδου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο θα αναμένει τα τελικά αποτελέσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις που απομένουν, ελπίζοντας ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα στο ανοιχτό συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο, εφόσον ο Τραμπ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων.

Την Τρίτη είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του και ο έτερος μεγάλος αντίπαλος του Τραμπ, ο Τεντ Κρουζ, έπειτα από τις ήττες του στις τελευταίες αναμετρήσεις.